Gepubliceerd op:
6
oktober
2020

Weten hoeveel energie je verbruikt, en of dat veel of weinig is, is de eerste stap naar een lager energieverbruik. En wie minder verbruikt, draagt zorg voor de planeet en betaalt minder.

Gebruik jij EnergieID al? Je noteert er je meterstanden van elektriciteit, gas en water, je autokilometers of je aantal vuilniszakken. En je kan anoniem vergelijken met anderen. Een stap richting een klimaatneutraal Mechelen, die we graag samen met zo veel mogelijk Mechelaars zetten.

Samen meten is leuker. Sluit je aan bij de groep #2800meetsamen op EnergieID.

Sluit je aan

#2800meetsamen, de groep voor Mechelaars

#2800meetsamen is privacyproof, andere deelnemers zien je gegevens niet. En je krijgt elke maand verhalen, inspiratie en tips van Mechelaars. Een van hen is Griet. Zij volgt al jaren haar energie- en waterverbruik op. Eerst in een schriftje, nu digitaal op EnergieID. 

Foto van Griet

"Als alleenstaande ouder leerde ik al vele jaren geleden elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. Ik noteerde al mijn uitgaven zorgvuldig, zodat ik heel snel mijn gedrag kon aanpassen wanneer er uitschieters bij zaten. Mijn schriftje hielp me om zuinig en milieubewust te leven. Die gewoonte heb ik aangehouden, ook wanneer mijn kinderen groter waren en ik door een andere job in een betere loonschaal terechtkwam. Je kan me dus gerust een ancien noemen wat monitoring betreft."

Cadeau: Energiewijzer of Woonmeter

Wie zich aansluit bij de groep #2800meetsamen op EnergieID, krijgt niet enkel een heel interessante maandelijkse nieuwsbrief en de zekerheid dat het gaat kriebelen om een stap te zetten richting minder verbruik, maar ook een cadeau dat helpt om doordacht om te gaan met energie.

Je kunt kiezen tussen een Energiewijzer en een Woonmeter. De Energiewijzer geeft je in waaiervorm tips over hoe je minder elektriciteit, water en energie voor verwarming verbruikt. En met de Woonmeter meet je de temperatuur en de luchtvochtigheid, en leer je goed verluchten en verwarmen.

Maak dus snel een account op EnergieID en doe mee met #2800meetsamen!