Special Olympics (SO) is een wereldwijde organisatie die sportactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Door het hele jaar door trainingen en sportwedstrijden in verschillende Olympische sporten te organiseren, bevordert SO duurzame integratie van mensen met een verstandelijke beperking.

De organisatie wil taboes rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, en respect en waardering voor hen creëren. De Nationale Spelen vormen hét sportieve hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3000 atleten.

Save the date

Tijdens het Hemelvaartsweekend van 2023 vindt in Mechelen de 39ste editie plaats van de Nationale Spelen van de Special Olympics Belgium. 

  • Woensdag 17 mei: fakkelloop en een feestelijke openingsceremonie. 
  • Donderdag 18 mei: start wedstrijden.
  • Zaterdag 20 mei: afsluiten met een prachtige ceremonie.

Samen maken we van deze editie van de Nationale Spelen de mooiste en warmste ooit! 

Olympisch dorp 

Aan het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker komt het olympische dorp. Daar vinden heel wat wedstrijden plaats. Net als in de Nekkerhal, de turnhal Gymnopolis, het zwembad Geerdegemvaart en op de terreinen van de Koninklijke Mechelse Tennis- en Hockeyclub in Hombeek.

De openingsceremonie zelf beleef je in het AFAS Stadion van KV Mechelen.

Ambassadeurs

Heel wat ambassadeurs zetten zich in  voor de Nationale Spelen, zoals de Mechelse wereldkampioen G-judo Maarten Poels, zanger Gunther Neefs en KV Mechelen-icoon Piet den Boer die het gezicht van de campagne is. Ook andere bekende Vlamingen zoals Fatma Taspinar, Bart Cannaerts, Mark Uytterhoeven, Jutta Verkest en Jan Hautekiet zijn van de partij.  

Vrijwilligers

Tijdens de Nationale Spelen zetten elke dag ongeveer 1800 vrijwilligers zich in om de Spelen vlekkeloos te laten verlopen.

Wil jij je in 2023 ook inzetten voor de atleten? Binnenkort lees je hier hoe jij je kan opgeven als vrijwilliger voor Special Olympics Belgium. Samen maken we er een onvergetelijke ervaring van! 

Wens je meer info of heb je vragen over, van, voor vrijwilligerswerk op de Special Olympics Nationale Spelen? Neem dan contact op via registration@specialolympics.be.