Tijdens het hemelvaartweekend van 17 tot 20 mei 2023 kwamen 3500 atleten met een verstandelijke beperking naar onze stad om te doen wat ze het liefste doen; sporten! De atleten maakten er samen met hun begeleiders, de vrijwilligers en alle supporters één groot feest van. Met 40.000 bezoekers werd het de recordeditie van Nationale Spelen. We kijken met veel warmte terug naar dit fantastische evenement. Het werden de warmste spelen ooit. We bedanken iedereen die dit mogelijk maakte.

  • De atleten uit de  Mechelse regio spelen dit jaar een thuismatch. De Nationale Spelen gaan voor hen namelijk vlakbij huis door. Ze kijken er dus nog meer naar uit dan anders. De eerstejaarsstudenten journalistiek van Thomas More polsten naar de verwachtingen van de atelen van drie Mechelse clubs.

  • Verschillende bekende ambassadeurs zetten hun schouders onder de Nationale Spelen.

  • We verwelkomen de Nationale Spelen van Special Olympics met open armen. Ook heel wat partners willen werk maken van stad waar er plaats is voor iedereen. En dus droegen zij ook hun steentje bij.

  • Met Play Unified op school biedt Special Olympics een educatief pakket aan op maat van het 5e en het 6e leerjaar in 14 scholen uit onze regio. Zo maken 786 meerlingen kennis met Special Olympics, de atleten en het belang van een inclusieve samenleving.