Topchefs zamelen 27.750 euro in voor de Nationale Spelen van Special Olympics

11 Mechelse topchefs, 280 gasten, 6 aperitief hapjes, 5 gangen, een bijzonder locatie en een cheque van 27.750 euro. Dat is de korte samenvatting van Stars For Specials dat op maandag 6 maart plaatsvond in het AFAS-stadion.

Unieke samenwerking

Het is de eerste keer dat 11 Mechelse toprestaurants op deze manier samenwerkten om zo’n groot culinair event te organiseren. Het leverde een uitzonderlijk menu op waarbij elke chef-kok een kenmerkend hapje of gerecht serveerde. Het personeel in de keuken en de zaal werd versterkt door enkele leerlingen van ColomaPlus en leden van vzw Wijzersterk. De opbrengst van Stars For Specials gaat volledig naar de Nationale Spelen van Special Olympics die van 17 tot 20.05 plaatsvinden in Mechelen. Zo dragen ook de Mechelse restaurants een steentje bij aan het warmste sportevent dat er is.

Axel Colonna-Cesari

Axel Colonna-Cesari, chef-kok van sterrenrestaurant Centpourcent, was de bezieler van het project en is ontzettend blij met het resultaat; het menu dat geserveerd werd, de solidariteit de getoond werd en het bedrag dat werd opgehaald.

De atleten verdienen alle kansen

"Mechelen is een fantastische stad die veel te bieden heeft, daar mogen we als Mechelaars soms wel wat fierder op zijn. Het centrum is prachtig er is altijd wat te beleven en ook op culinair gebied hebben we erg veel te bieden . Met Stars For Specials brachten we 11 toprestaurants samen en serveerden we een uniek menu. Iedereen was enthousiast om mee te doen en het was fantastisch om er met iedereen samen aan te werken. Dat we dit kunnen doen in het kader van de Nationale Spelen van Special Olympics maakt het helemaal af. De atleten met een verstandelijke beperking verdienen alle kansen. We zijn blij dat we daar een klein steentje aan konden bijdragen."


Stars For Specials was een samenwerking tussen restaurants Centpourcent, Tinèlle, Lesco Mechelen, The Chick, Emiel, Ember, De Graspoort, ’t Witte Goud, De Fortuyne, Cosma, Kasteel St-Michiels en Silo's, Foundation Mechelen, KV Mechelen, Stad Mechelen, ColomaPlus en vzw Wijzersterk.