Tijdens de Nationale Spelen van Special Olympics ontvangen we elke dag meer dan 3000 atleten met een verstandelijke beperking. Om alles in goede banen te leiden, rekenen we elke dag op de hulp van een heleboel vrijwilligers, 1800 om precies te zijn.

Een onvergetelijke vrijwilligerservaring

Je geeft dus een klein beetje van jouw tijd, maar je gaat sowieso met een positief gevoel en een pak energie naar huis. Want vrijwilligerswerk tijdens de Nationale Spelen, da’s een unieke ervaring. En geen paniek, je staat er niet alleen voor, want Special Olympics kan elk jaar rekenen op een grote ploeg met vaste vrijwilligers. Zij ontvangen je met open armen en helpen je op weg. De Mechelse Stefanie is een van deze vaste vrijwilligers, ze doet al vrijwilligerswerk sinds haar 16. Haar verhaal lees je onderaan deze pagina.

We rekenen op jouw talent

We zoeken heel veel helpende handen voor heel veel verschillende taken. Daarvan is er zeker eentje die jou op het lijf geschreven is. Ben jij een handige Harry? Help ons met de opbouw of afbraak. Een echte sportliefhebber? Begeleid de atleten tijdens de sportcompetities en maak de wedstrijden mee vanop de eerste rij. Tooghanger of Mechelse Bourgondiër? Alle hulp is welkom aan de bar en in onze restaurants. Hebben Instagram, Facebook en TikTok geen geheimen voor jou? Sluit je aan bij het communicatieteam. Je merkt het, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Aanmelden via platform

Aanmelden als vrijwilliger doe je rechtstreeks bij Special Olympics Belgium, zij zijn de organisator van het event. Voor de registratie werken zij met het online platform Eventication.

Meld je hier aan als vrijwilliger


Vrijwilliger Stefanie is er elk jaar bij

De Mechelse Stefanie is een van deze vaste vrijwilligers bij Special Olympics, ze doet al sinds haar 16e vrijwilligerswerk op de Nationale Spelen. Intussen is ze 31 jaar en in al die jaren sloeg ze nog geen enkele editie over.

Tijdens de Nationale Spelen voel je een unieke mix van vriendschap, liefde en vreugde

“Toen ik 16 jaar was, bracht een leerkracht me in contact met Special Olympics. Ze zochten vrijwilligers voor de voetbalwedstrijden tijdens de Nationale Spelen. Ik hou van sport en het leek me leuk om iets te doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor ik het wist, liep ik als ballenraapster naast het veld achter alle weggetrapte ballen aan. Ik ben daar direct in een warme groep terechtgekomen, het was echt een hecht team. Het was zo leuk en dus ging ik het jaar daarna opnieuw. We zijn ondertussen 16 jaar later en doe ik het nog steeds met evenveel plezier. Veel mensen van toen zijn er nog steeds bij en zijn echte vrienden geworden. In onze vaste kern zitten 15 à 20 mensen. Het is een mooie mix van mensen, van twintigers tot 65-plussers. En we komen uit verschillende hoeken van Vlaanderen. ”

“Tijdens de spelen voel je vier dagen lang een unieke mix van vriendschap, liefde en vreugde. Dat gevoel kan je volgens mij nergens anders ervaren. Ik loop er elke dag rond met een glimlach tot achter mijn oren. Voor mij is het een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil voor de atleten. Het is voor hen echt hét hoogtepunt van het jaar en hun dankbaarheid is onbeschrijflijk.”