Ontwerp fase 1 klaar

Projectontwikkelaars ION en NEW werkten het stadsontwerp voor fase 1 af en vroegen hiervoor de nodige vergunningen aan.

Naast woningen is er hier plaats voor horeca, buurtgerichte handel en diensten. Met de heraanleg van de kades van het Keerdok/Binnendijle ontstaat een aangename autovrije fiets- en wandelpromenade richting stadscentrum én richting Winketkaai via de nieuwe fiets- en voetgangersbrug.

OKRA landschapsarchitecten en ARA ontwerpen de kades aan het Keerdok/Binnendijle én de nieuwe straten. De kosten voor de heraanleg van deze nieuwe publieke ruimte worden gedragen door projectontwikkelaars ION en NEW.

Klapbrug verbindt

De Stad Mechelen onderzocht, samen met De Vlaamse Waterweg, de haalbaarheid van een fiets- en voetgangersbrug tussen het Keerdok en de Winketkaai. Ter hoogte van de Spreeuwenhuisstraat komt een Hollandse klapbrug. Uit de studie bleek dat de beste locatie. Dankzij het ontwerp blijft ook jachthavenverkeer mogelijk. De realisatie van deze brug wordt meegefinancierd door de Vlaamse overheid.

Open water

Tijdens de zomer komen zwemmers helemaal aan hun trekken in de zwemzone aan het Keerdok. In de toekomst willen we deze zone een permanente plek geven in het bruisende hart van Keerdok.