Stap Mechelen mee naar de overwinning

Het Vlaams instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseren voor de derde keer de ’Vlaamse 10.000-stappenclash’. Van 1 tot en met 31 mei zullen 200 deelnemende steden en gemeenten, waaronder Mechelen, tegen elkaar strijden en virtueel rond de wereld stappen. Als we na één maand de meeste stappen zetten per categorie, mogen we ons de ‘Actiefste stad van Vlaanderen’ noemen!

Stap jij Mechelen mee naar de overwinning?

Registreer je op 10.000stappen.be en sluit je aan bij de groep ‘Mechelen’. Geef vanaf 1 mei 30 dagen lang je stappen in via de website of automatisch via de 10.000 stappen-app (komt er nog aan). 

En ook jij kan winnen!

Stad Mechelen geeft prijzen weg aan de Mechelaar met de meeste stappen, de oudste deelnemer, de actiefste 60-plusser en de sportvereniging met de meeste stappen! Of doe elke week mee aan de fotowedstrijd op Facebook. En om het nog gezelliger te maken, kan je deelnemen aan themawandelingen. Schrijf je zeker in voor de 10.000-stappenwandeling op 20 mei, dé actie van de maand! Daarnaast is deelnemen sowieso goed voor je gezondheid. 

Kick-off: gezondheidswandeling met het Hof van Egmont

Registreer je nu al!

 • Registreer je gratis op www.10000stappen.be. Of meld je aan als je al een account hebt.
 • Sluit je aan bij de groep ‘Mechelen'.
 • Geef  vanaf 1 mei elke dag je stappen in. Doe dat via de website of 10.000 stappen app (komt er nog aan).
 • Volg de route en tussenstand op de wereldkaart en volg live welke gemeente of stad aan de leiding staat.

Ja, ik doe mee!

 

 • Week van het Gezin: 1 tot 6 mei

  1 tot 6 mei staat in het teken van het gezin. Trek er op uit met je partner, kinderen, ouders, zussen en broers. Met een paar tips en georganiseerde wandelingen zetten we je op weg naar je 10.000 stappen!

 • Week van de Trap: 7 tot 13 mei

  Trappen doen: ook heel goed voor meer beweging én je stappenteller. Wat dacht je van de Sint-Romboutstoren? Ga de uitdaging aan en klim helemaal tot de skywalk!

 • Week van de Vriendschap: 14 tot 20 mei

  Ga tijdens de week van de Vriendschap eens goed wandelen met je vrienden! In de natuur of in de stad. Heb je de plezante wandeling al eens geprobeerd?

 • Week van de Gezonde voeding: 21 tot 27 mei

  Ontdek welke kruiden er allemaal in de Kruidtuin zijn of schuif aan voor de volkskeuken van de Mechelse Hattrick. Pik meteen ook wat tips over gezonde voeding mee. 

 • Week van de Natuur: 28 tot 31 mei

  Niets beter dan je benen strekken in de natuur. En daar hoef je echt niet ver voor te gaan!

 • Waarom 10.000 stappen?

  10.000 stappen per dag kunnen de gezondheid fundamenteel verbeteren. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten.

 • Beweegtips

  In een gezonde mix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, vatten we voor je samen in de 8 tips van de bewegingsdriehoek.

 • Bewegen op Verwijzing

  Bewegen en op Verwijzing helpt mensen die te weinig bewegen of de hele dag zitten op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan. 

 • Ontmoet de peter en meter van deze campagne

  Ontmoet de peter en meter van de Mechelse 10.000 stappen: opsinjoor Rik Wesenmael en Bellemadam Myriam Sips.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.