Gepubliceerd op:
21
november
2019

In december hangen alle schilderijen van het fries terug op hun plaats in de Begijnhofkerk. En de Golgotha-triptiek is in restauratie. Klim met een gids mee op de stellingen en bewonder de schilderingen van nabij.

De restauratie van het kleurrijke interieur van de Begijnhofkerk bereikt in december haar hoogtepunt. Op zaterdag 14 december kan je het interieur van nabij bewonderen.

Even als in een museum

De grote stelling die centraal in de Begijnhofkerk staat, werd zo aangepast dat ze zo’n vijftien meter lager is geworden en net onder de kroonlijst komt te staan. Rondom is er een brede wandelgang van waarop je, onder begeleiding van een gids voor de laatste keer tot vlak bij de schilderijen kan gaan.

Ingepakt stond netjes

15 schilderijen, 3 muurschilderingen en 18 decoratieve doeken gingen in februari 2019 in restauratie. Alle doeken werden naar beneden getakeld en opgesteld in de zijbeuken om daar beetje bij beetje te worden aangepakt. De drie immense schilderijen van Jan Cossiers (Golgotha) werden op een stelling hoog in de top van de kerk geconserveerd. De gerestaureerde schilderijen zullen in december opnieuw op hun oorspronkelijke plek hangen. De 18 decoratieve doeken zijn dan nog niet zichtbaar. De Golgotha is dan nog steeds in restauratie, die staan iets hoger in de kerk.

Meer info & Inschrijven