Met Stilte Raakt/Touching Silence brengen we verschillende betekenissen aan stilte.  

Bestel je tickets

Dinsdag 19 april 2022: Stilte & activisme

  • De Maan, Minderbroedersgang 3,  2800 Mechelen  
  • Prijs: € 10

20u: Panelgesprek met Rachida Lamrabet, Fleur Pierets en Anthony Bosschem (Zwijgen is geen optie), gemodereerd door Jana Kerremans.

Is stilte echt geen optie als je de wereld wil verbeteren? Kan je niet anders dan lawaai maken, actie voeren en je verontwaardiging uitschreeuwen om iets te veranderen? Hoe bewaar je de innerlijke rust voor jezelf, als de wereld vol kabaal is? Mensen met een missie, die activistisch of vanuit een ideaal hun stem verheffen, zijn vaak mikpunt van oorverdovende kritiek. Hoe bewaren zij de kalmte en wat betekent stilte voor hen? 

Zaterdag 19 februari 2022: Stilte en gezondheid

  • Diocesaan Pastoraal Centrum Mechelen, ingang Frederik de Merodestraat 18
  • Prijs: € 10, geldig voor beide sessies

19u: Nederlands eco-acoesticus Erik Roelofsen, directeur van de Nederlandse Stichting Geluidshinder geeft meer inzicht over de impact van lawaai en (gebrek aan) stilte op onze leefomgeving en onze gezondheid. Hoeveel verder staan onze Nederlandse buren al op dit vlak, en wat is mogelijk?

20u: Emeritus-hoogleraar psychologie Paul Verhaeghe over het belang van stilte en rust voor de mentale gezondheid. En ook over die verlammend stille 'ziekte' van onze tijd: eenzaamheid.

Zondag 20 februari 2022: Stilte en humor

  • Begijnhofkerk, Nonnenstraat 28
  • Prijs: € 10, geldig voor beide sessies

Ronaldo ©Benny De Grove10u: gevierd Mechels circusartiest Danny Ronaldo heeft als vanzelf aandacht voor wat niet uitgesproken wordt, voor wat onder de performance schuilgaat, voor wat in de sfeer zit… Hij verrast ons op zondagochtend met wat uit de stilte voortkomt. Stilte is cruciaal voor de opbouw van spanning en voor concentratie bij een circusact. Timing en stilte is alles, ook in humor. 

Wim Helsen ©Johan Jacobs11u: een gesprek met cabaretier en literair tv-maker Wim Helsen door Virginie Platteau. Luisteren, dat kan Wim Helsen als de beste. Het is de kern van zijn programma Winteruur. Wie zijn shows al zag zou het niet denken, maar stilte is cruciaal voor deze komiek. Hij neemt ons mee op wandel in zijn stille innerlijke landschap. Waar hij het publiek ongetwijfeld ook in ongehoorde hinderlagen lokt.
Foto's: Ronaldo ©Benny De Grove, Wim Helsen ©Johan Jacobs

Praktisch

  • Opening deuren: 30 minuten voor aanvang 
  • Kom op tijd. We willen de lezingen niet storen met laatkomers. 

Met de gewaardeerde steun van de Nationale Loterij en haar spelers.