Anderstaligen in Vlaanderen leren Nederlands als tweede taal (NT2) in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) of een Centrum voor Basiseducatie (CBE).

Reguliere taallessen worden best aangevuld met oefenkansen buiten de klas. Je leert de taal namelijk pas echt als je veel kan spreken en oefenen in een ‘gewone’ Nederlandstalige omgeving. Dit kan aan de schoolpoort, in de sportclub, tijdens conversatiegroepen, … en op het werk! Een taalstagiair werkt onbezoldigd als vrijwilliger en een taalstage duurt 15, 40 of 80 uren, afhankelijk van de school. Waarom een taalstage zo belangrijk is leggen de stagiaires zelf uit in de video's onderaan de pagina.

Ook voor organisaties biedt een taalstage enkele voordelen. Het brengt diversiteit in de organisatie, je helpt mee aan de integratie van nieuwkomers, je bereikt nieuwe doelgroepen en je vindt misschien wel een nieuwe vrijwilliger of werknemer. Ben je geïnteresseerd om zelf een taalstageplaats aan te bieden? Neem dan contact op met één van de scholen uit het volwassenonderwijs.

Taalstages bij het Centrum voor Basiseducatie Ligo

Doelgroep: Laaggeschoolde en analfabete cursisten.

Contact
Leopoldstraat 52
T 015 43 11 31
E sarah.deckers@ligo-regiomechelen.be
W www.ligo.be/regio-mechelen

Taalstages bij CVO Crescendo

Doelgroep: (hooggeschoolde) anderstalige nieuwkomers (18+).

Contact
Vaartdijk 86
T 015 41 30 45
E chantal.pauwels@cvo-crescendo.be
W www.cvo-crescendo.be

Taalstages bij CVO TSM

Doelgroep: (hooggeschoolde) anderstalige nieuwkomers (18+).

Contact
Jef Denynplein 2
T 015 21 84 11
E sofie.devries@cvotsm.be
W www.cvotsm.be