Gepubliceerd op:
7
mei
2018

Met haar platform Studio-ode brengt artistiek talent Nele Van Rompaey binnenkort een ode aan de natuur en presenteert ze handgemaakte producten en workshops.

Met haar kennis en interesse in handgemaakte producten start de Mechelse Nele Van Rompaey in juni haar eigen webshop, blog en workshops. Het platform Studio-ode richt zich op makers of handelaars die zelf producten creëren, zoals juwelen of decoratie. Een label voor makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. De creatieve Nele wil met deze webshop en blog mensen inspireren om bewuster om te gaan met de omgeving en natuur waarin we leven. “Ik wil laten zien dat handwerk heel mooi kan zijn en niet per se duurder is”, zegt Nele.

Studio-ode                                 

Nele omschrijft Studio-ode als een on- en offline community die werkt met de natuur, handwerk en mensen. "Ik wilde al langer iets creatiefs doen op vlak van interieur en decoratie, maar het mocht niet de zoveelste decoratiewinkel worden. Het moest een zaak zijn waar een gedachte achter zit”, vertelt Nele.

Studio-ode bestaat uit:

  • een webshop waar je producten van authentiek en ambachtelijk handwerk kan kopen, van kaarsen, posters over manden tot plantenpersen;
  • een blog dat het verhaal vertelt achter de makers en producten;
  • workshops waar je producten zelf leert maken.

"Ik weet als koper graag wat voor materiaalkeuzes er gemaakt worden en waarom. Het maakt een object zoveel meer waard”, zegt Nele. Vorlopig werkt Nele deeltijds in KABAS,  een Mechelse winkel die staat voor verpakkingsvrij, lokaal, biologisch en kwaliteit. Nele denkt eraan met KABAS samen te werken, als afhaalpunt voor bestellingen of als locatie voor workshops. “Het past perfect in het plaatje, want KABAS is een heel milieubewuste winkel." 

“Mijn droom is om volledig voor Studio-ode te gaan. Het voelt niet als werken, het is echt een passie”, lacht Nele.

Mechelen Talentenfabriek

Nele Van Rompaey kwam bij Mechelen Talentenfabriek terecht dankzij Tijmen Govaerts, die er stage liep en haar vertelde over het project ARTenova.

“Mechelen Talentenfabriek is een fijne community waar artiesten en kunstenaars elkaar ondersteunen. Je wordt getriggerd om deel te nemen aan de verschillende evenementen die in ARTenova plaatsvinden zoals workshops en lezingen. Dat geeft je vaak inspiratie om  verder te gaan”, getuigt Nele.

Website: www.studio-ode.com (nog niet online)
Instagram: @nelevrompaey  @studioode