Gepubliceerd op:
29
november
2017

Artenova, de oude meubelzaak aan het station, werd vorig jaar omgebouwd tot ARTenova, een kunstwerkplaats voor beginnende artiesten en ondernemers. Grafische vormgeefster en illustratrice Zinzi Moons was één van de eerste bewoners in ARTenova. Naar aanleiding van de eerste verjaardag van ARTenova blikken we terug op hoe het allemaal begon.

Zinzi Moons (Mechelen, 1993) is een Mechels kunstenaar in grafisch ontwerp, visuals en illustratie. Ze is één van de eerste kunstenaars die haar intrek nam in de kunstwerkplaats in ARTenova, ondertussen al één jaar geleden. ARTenova is een initiatief van heel wat partners waaronder Mechelen Talentenfabriek en Mest vzw. Het is een plek om (samen) te werken, waar nieuwe creatieve ideeën ontstaan, waar concerten, voorstellingen, vernissages, enzovoort plaatsvinden. Een plek waar de kunstenaar uiteindelijk de cultuurliefhebber ontmoet.

“Ik kreeg vanmorgen een nostalgisch gevoel toen ik naar ARTenova stapte, het is nu echt al een jaar geleden dat ik hier voor de eerste keer mijn creatieve stappen ondernam. Het begin van de winter, gezellig werken onder een dekentje… Het lijkt nog niet zo lang geleden toen ik hier begon, maar ondertussen heb ik toch al heel wat bereikt”, zegt Zinzi.

Op dit moment ontwerpt Zinzi vooral voor startups. Ook voor Mechelen Talentenfabriek maakte ze zowel het logo als de visuals voor de website. Door deze kans werd haar werk opgepikt en maakte ze onder andere illustraties voor workshops rond radio, video, blogging en fotografie van Project Wolf, het Mechelse Medialab voor en door jongeren.

Ondersteuning

De werkruimte in ARTenova is een waardevolle ondersteuning, vertelt Zinzi: “Als net afgestuurde was het niet evident om ruimte te vinden waar je je artistieke ideeën kan uitwerken. Daarom dat Mechelen Talentenfabriek een grote meerwaarde is voor jonge artiesten in de stad.”

Samenwerking

Binnen ARTenova zijn er tal van kunstenaars die hun artistiek werk kunnen verderzetten dankzij de ruimte in ARTenova. ARTenova is tegelijk ook een creatieve hub waar kruisbestuivingen tussen kunstenaars kunnen ontstaan; Zinzi bouwde al een groot netwerk aan kunstenaars op. Met één van die kunstenaars, Nele, die ook in ARTenova verblijft, startte ze recent een samenwerking. Nele studeerde journalistiek en doet momenteel nog een extra opleiding interieurvormgeving. “Momenteel maak ik voor haar een website en een logo. Hopelijk kunnen we elkaar helpen om ons artistiek werk naar een hoger niveau te tillen”, vertelt Zinzi Moons.

Deel uitmaken van een creatieve community die zich schuilhoudt in ARTenova maakt het voor kunstenaars gemakkelijker om te experimenteren en te discussiëren over artistieke ideeën. Zinzi Moons wil vooral blijven evolueren, creatief bezig zijn en daarin plezier blijven vinden.

Toonmomenten

Zinzi Moons was deel van de ‘Skrew invites’-expositie, georganiseerd door Skrew Studios in Bar Stan in mei 2016, te Leuven. Ook kon ze haar werk tonen tijdens Feeërieën 2017, een groot vijfdaags festival georganiseerd door de grote concerthallen in België. Hiervoor maakte Zinzi de poster ‘Carte blanche, analogue displacement’.

Zinzi stelde haar werk onlangs tentoon in ARTenova. Voor haar de eerste stap naar een echte tentoonstelling.

“De huisstijl die ze maakte voor Mechelen Talentenfabriek wordt nu verder gebruikt op affiches en flyers en andere promoacties. Hierdoor willen we het werk van Zinzi Moons meer op de radar brengen”, aldus Koen Kwanten, coördinator van Mechelen Talentenfabriek.

Interesse?

Kunstenaar of ondernemer en ook interesse om te werken in ARTenova? Lees meer

Meer info over Zinzi Moons: www.zinzimoons.be

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.