De zomerjuffen en -meesters Juf Imane leiden alles in goede banen. Nieuwe Maan sprak met Juf Imane op de eerste dag van Talent krijgt zomerkans 2020. Haar zomerklas zocht op dat net verkoeling in het water aan Het Predikheren. Niet alleen het water, maar ook de gedrevenheid spat van haar af. Imane is dankbaar dat ze, aan het prille begin van haar carrière, deze kans krijgt om zich in te zetten voor de kinderen.

“Ik kan het niet laten om hen te helpen”

“Ik studeerde pas in juli af, dus ik ben superblij dat ik de kans krijg om hier les te geven. De enige ervaring die ik al opdeed was tijdens mijn stage. Heel speciaal, want die vond plaats tijdens de lockdown. Ik gaf vooral les aan kinderen die thuis studeerden. Hen in moeilijke omstandigheden toch ondersteunen, dat gaf me veel voldoening. Toen m’n stage erop zat, vond ik het moeilijk om dat los te laten. Zodra ik van de zomerschool hoorde, stelde ik me dus kandidaat. Net zoals veel andere leerkrachten.”

“Gedurende tien dagen ga ik les-geven aan twee groepjes van het eerste leerjaar lagere school. De nadruk ligt op taal en rekenen. Maar we kregen de duidelijke opdracht om out of the box te denken. De voorbije weken heb ik me grondig voorbereid, dus dat komt zeker in orde. Zo ga ik veel gebruik maken van spelende en bewegende lesvormen. We starten net tijdens een hittegolf, dus het is meteen improviseren. Eerst even spelen en verkoeling zoeken, en daarna de klas in. Spannend is het zeker, maar ik heb er, net als de kinderen, veel zin in!”