Door de hardloopwedstrijd Dwars door Mechelen is er op zondag 24.09 een aangepast mobiliteitsplan in onze stad. Lopers volgen een route via de binnenstad en de Tangent. Hierdoor worden sommige straten tijdelijk afgesloten en/of zijn er omleidingen nodig. Meer info

Via de Tangent rij je vlot van de E19 in Mechelen-Zuid naar de N15 richting Bonheiden of omgekeerd. Je bereikt via de Tangent ook de Leuvensesteenweg. Je rijdt de stad binnen via de vesten (R12). Auto’s die niet in maar langs Mechelen moeten, rijden sneller via de Tangent.

In de tunnel van de Tangent, de Margaretatunnel, is er een afslag naar de ondergrondse parking van het station en de kiss & ride. Vanuit de parking wandel je rechtstreeks naar de perrons.

Samen met de Tangent legden we ook nieuwe fietsinfrastructuur aan. Daarop verplaats je je vlot en veilig tussen Mechelen-Noord en -Zuid. Volg hiervoor de borden F1.

Kaart van de Tangent

Download de kaart in pdf

Je route via de Tangent?

Je hebt op- en afritten aan de Brusselsesteenweg, Jubellaan/Europalaan, Leuvensesteenweg en N15. Weet dat gps'en niet altijd up to date zijn. Online routeplanners zoals Waze zijn dat meestal wel.

Colomalaan en brug dicht voor autoverkeer

Voor heel wat autoverkeer tussen de Leuvensesteenweg en de E19 in Mechelen-Zuid is de Tangent een snellere en veiligere route. Daarom is de Colomalaan en brug autovrij. Hiermee verbeteren we de veiligheid voor duizenden fietsers, voetgangers en schoolkinderen die tot voor kort geconfronteerd werden met doorgaand autoverkeer.

De Colomalaan wordt in de toekomst een parkgebied waarin alleen voetgangers en fietsers toegelaten zijn.


De Tangent maakt deel uit van de vernieuwing van het station van Mechelen. Lees meer over dat project en alle deelprojecten op www.mecheleninbeweging.be