Gepubliceerd op:
12
september
2017

Op zondag 17 september is de binnenstad autovrij tussen 10 en 19u. Meer dan 70 standhouders laten je die dag tussen 13 en 18u kennismaken met hun vrijetijds- en sportaanbod, het nieuwe cultuurseizoen en duurzame mobiliteitstips. 

Eén dag geen ronkende motoren, geen uitlaatgassen, geen auto’s op straat terwijl voetgangers en fietsers baas zijn. Tijdens UiT zonder uitlaat op 17 september tonen we dat het kan en dat het bovendien heel aangenaam kan zijn, zo’n bruisende stad zonder auto’s. Die dag kan je de binnenstad vanzelfsprekend niet in of uit met een auto (stadsdeel binnen de ring). Op dat verbod zijn enkele uitzonderingen. Ook de parkings in de binnenstad zijn dan niet bereikbaar. 

Grijp de gelegenheid aan en verwen je fiets extra tijdens  UiT zonder uitlaat: laat 'm wassen, pimpen of graveren! Graveren kan tussen 13 en 17u op de binnenkoer van het Stadhuis. Daar is trouwens ook de bewaakte fietsenstalling. 

UiT zonder uitlaat

Heel wat standhouders en animatieacts nemen zondag 17 september de straten en pleinen in. Verschillende Mechelse organisaties stellen hun vrijetijdsaanbod aan je voor: de sportclubs, de cultuurhuizen, het kunstonderwijs, enz. Verwacht je aan demonstraties, workshops en tips voor zowel jong als oud. De hele dag door geniet je van muzikale intermezzo’s, theater op straat, spel in het park en de bruisende autovrije binnenstad.

Wie of wat kan je verwachten?

Ontdek op de Grote Markt en in de Befferstraat het ruime aanbod van onze cultuurhuizen, musea en kunstorganisaties. Bezoek op het Cultuurplein  DE MAAN, het Cultuurcentrum, Filmhuis, de bib en het kunstonderwijs. Straattheater, muziek en literatuur zorgen voor heel wat beleving.

Wie nog geen sportieve hobby heeft voor het komende jaar, vindt er vast en zeker een op de Sportmarkt. Op de IJzerenleen, Veemarkt en Schoenmarkt kan je meer dan 20 sporten gratis uitproberen. Profiteer van de sportinitiaties en ontdek welke sport het best bij jou past! Met de sportstempelkaart kan je trouwens sparen voor een sportief cadeautje!

Ook dit jaar wordt de Kruidtuin omgetoverd tot Villa Botanique, met allerlei activiteiten voor de jongste bezoekers. Probeer droog te blijven tijdens een SUP-rit op de binnendijle, neem een ritje met de gocart-trein, passeer langs de kinderboerderij of probeer een reuzenspel. Natuurlijk is er meer en Rommy Rombouts kan niet wachten om samen met jou te spelen in dit kinderparadijs!

Bij verschillende standhouders krijg je verkeersveilige en duurzame tips om je te verplaatsen. Organisaties zoals bioboeren, EVA vzw, Mechelen Klimaatneutraal, Mechelen Mondiaal en nog vele anderen tonen je hoe je anders kan consumeren.

Ook in Walem

Tijdens de autovrije zondag gaan heel wat steden voor één dag autoloos. In Mechelen is de binnenstad autovrij op zondag 17 september tussen 10u en 19u. Ook Walem zet op 17 september de auto op stal. Ter hoogte van de dorpskern wordt de Koning Albertstraat tussen 9 en 20u één lange rommel- en feestmarkt.

Zondag 17 september
Binnenstad autovrij tussen 10 en 19u. 
UiT zonder uitlaat tussen 13 en 18u
Meer info 

 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.