Op deze pagina kom je te weten wat de concrete impact zal zijn van de verhuis naar Het Predikheren op de werking van de bibliotheek. Veranderen de openingsuren? Wat met het magazijn van de bibliotheek? Waar kan ik gereserveerde boeken ophalen?

Zit je zelf met een concrete vraag? Aarzel dan niet en contacteer ons.

Veranderen de openingsuren van de bibliotheek?

De huidige openingsuren zullen aangepast worden naar de noden van Het Predikheren. De exacte openingsuren werden nog niet vastgelegd.

Is er in Het Predikheren een stille ruimte?

Op de eerste verdieping bevindt zich de kloosterbibliotheek waar bezoekers in alle rust kunnen werken, een boek lezen, … Daarnaast zullen we tijdens de examenperiodes lokalen ter beschikking stellen zodat studenten in alle rust kunnen studeren.

Zijn er internetcomputers ter beschikking?

De internetcomputers bevinden zich op de tweede verdieping. De huidige computers worden volledig vernieuwd. Daarnaast investeren we in een beter wifi netwerk in het ganse gebouw.

Kan ik inschrijven voor een rondleiding in Het Predikheren?

Net zoals tijdens Open Predikheren voorzien we bij de opening in september verschillende rondleidingen doorheen het gebouw (functionele rondleidingen, historische vertellingen, …). Ook scholen kunnen tijdens de klasbezoeken kennismaken met het nieuwe gebouw.

Verhuist het magazijn van de bibliotheek ook naar Het Predikheren?

De bibliotheek van Mechelen heeft in totaal 200 000 titels in haar collectie. De helft daarvan bevindt zich in het rijkelijke magazijn. Dit magazijn verhuist naar Depot Rato. Deze werken blijven echter volledig beschikbaar voor onze klanten. Via jouw ‘mijnbibliotheek-account’ kan je boeken, cd’s, dvd’s of tijdschriften uit het magazijn aanvragen die naar Het Predikheren overgebracht worden.

Daarnaast zal het team van de bibliotheek door thematische werking in de collectie specifieke delen van de magazijncollectie beschikbaar stellen in Het Predikheren.

Mag je eigen eten en drank meebrengen naar Het Predikheren?

Op de gelijkvloers verdieping kunnen klanten tijdens de openingsuren gebruik maken van de BIB barista voor een warme koffie of een lekkere verse snack. Uiteraard kan je ook zelf iets meebrengen naar de bibliotheek. Drank en eten wordt echter enkel toegelaten op de gelijkvloers verdieping.