Gepubliceerd op:
22
februari
2018

Verhuur je een woning of wil je dat binnenkort doen? Daar komt heel wat bij kijken. Ben je op de hoogte van al je rechten en plichten als verhuurder? Voldoet je woning aan alle kwaliteitseisen? En weet je dat je recht hebt op verschillende premies?

Het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Versterkt Wonen Mechelen-Lier en het Sociaal Verhuur Kantoor Mechelen organiseren een infoavond om (beginnende) verhuurders op weg te helpen.

Deze onderwerpen staan op de agenda:

  • Verhuren in ’t algemeen
  • Duurzaam investeren in je huurwoning
  • Wat kan het Sociaal Verhuur Kantoor voor jou betekenen?

Zit je na het infomoment nog met vragen? Ga dan nog niet meteen naar huis. Verschillende organisaties zijn aanwezig met een infostand om al jouw vragen te beantwoorden.

Wanneer: donderdag 15 maart of woensdag 18 april om 19.30u in de Keldermanszaal in het stadhuis.

Inschrijven doe je via dit formulier of 015 45 33 29. Voor meer info:  015 52 57 92 op maandag, dinsdag en vrijdag: 10-12u, woensdag en donderdag: 14-16u

 

SVK Mechelen geeft info over 'verhuren via Sociaal Verhuurkantoor Mechelen'. Wil je graag je woning verhuren met minder zorgen, financiële garanties en garanties op het einde van de huurovereenkomst? SVK Mechelen huurt woningen, appartementen en studio’s op de privémarkt van Mechelen. Op haar beurt verhuurt het SVK deze verder aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden. Op deze manier is het SVK de brug tussen eigenaars en verhuurders.

Denk je er over om je woning te verhuren via een sociaal verhuurkantoor en plan je hier een aantal energiebesparende investeringen?

De dienst Duurzaamheid informeert je over de verschillende voordelen die er zijn wanneer je een woning via een SVK verhuurt/zal verhuren:

  • De Vlaamse Energielening; nog tot 30 oktober 2018 kan je bij Energiepunt Mechelen een renteloze lening ( 0% JKP*) aanvragen (* Opgelet, geld lenen kost ook geld – JKP = Jaarlijks kostenpercentage
  • De renovatiepremie- of verbeteringspremie van Wonen Vlaanderen
  • De premies van de netbeheerder

Via de interlokale vereniging ‘IGS versterkt wonen in Mechelen en Lier’ verneem je meer info over:

  • de woninghuurwetgeving, de voornaamste documenten zoals een voorbeeld huurcontract, plaatsbeschrijving,…
  • kwaliteitsnormen waaraan een woning moet voldoen
  • stedenbouwkundige vereisten
  • overzicht premies, fiscale voordelen, leningen,… op basis van woningen die na renovatie verhuurd worden

logo Sociaal Verhuur Kantoor Mechelen            logo Vlaanderen

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.