Gepubliceerd op:
24
mei
2019

Verhuur je een woning of wil je dat binnenkort doen? En zit je nog met vragen? Kom dan naar de infoavond op dinsdag 18 juni.

Verhuur je een woning of wil je dat binnenkort doen? Daar komt heel wat bij kijken. Ben je op de hoogte van al je rechten en plichten als verhuurder? Voldoet je woning aan alle kwaliteitseisen? En weet je dat je recht hebt op verschillende premies?

Het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Mechelen-Lier, de dienst Duurzaamheid en Energie en de dienst voor Huurbegeleiding organiseren samen met het Sociaal Verhuur Kantoor Mechelen een infoavond om (beginnende) verhuurders op weg te helpen.

Deze onderwerpen staan op de agenda:

  • Verhuren in ’t algemeen
  • Duurzaam investeren in je huurwoning
  • Wat kan het Sociaal Verhuur Kantoor voor jou betekenen?
  • Preventieve woonbegeleiding

Wanneer? Dinsdag 18 juni om 19.30u in de raadszaal van het Sociaal Huis - ingang via Lange Schipstraat 27.
Inschrijven doe je vooraf via dit formulier.

Zit je na het infomoment nog met vragen? Ga dan nog niet meteen naar huis. Verschillende organisaties zijn aanwezig met een infostand om al jouw vragen te beantwoorden.

SVK Mechelen

Sociaal Verhuur Kantoor (SVK) Mechelen geeft info over verhuren via SVK Mechelen. Wil je graag je woning verhuren met minder zorgen, financiële garanties en garanties op het einde van de huurovereenkomst? SVK Mechelen huurt woningen, appartementen en studio’s op de privémarkt van Mechelen. Op haar beurt verhuurt het SVK deze verder aan woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden. Op deze manier is het SVK de brug tussen eigenaars en verhuurders.

Energiepunt Mechelen

Denk je erover om je woning te verhuren via een sociaal verhuurkantoor en plan je een aantal energiebesparende investeringen? Energiepunt Mechelen informeert je over de verschillende voordelen wanneer je een woning via een SVK verhuurt/zal verhuren:

  • De renovatiepremie- of verbeteringspremie van Wonen Vlaanderen
  • De premies van de netbeheerder

Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Mechelen-Lier

Via het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Mechelen-Lier krijg je meer info over:

  • De woninghuurwetgeving, de voornaamste documenten zoals een voorbeeld van een huurcontract, plaatsbeschrijving …
  • Kwaliteitsnormen waaraan een woning moet voldoen
  • Stedenbouwkundige vereisten
  • Overzicht premies, fiscale voordelen, leningen … op basis van woningen die na renovatie verhuurd worden

Dienst Huurbegeleiding

Ondervind je huurproblemen? Wil je een dure rechtszaak vermijden? De  dienst Huurbegeleiding biedt ondersteuning met preventieve woonbegeleiding. De huurbegeleider bekijkt zowel met verhuurder als huurder wat er moeilijk loopt, wat mogelijke oplossingen zijn en welke afspraken gemaakt kunnen worden.

logo Sociaal Verhuur Kantoor Mechelenlogo Vlaanderen