Gepubliceerd op:
29
juni
2020

Vanaf 1 juli wordt het terrein voor het nieuwe parkeergebouw vlakbij de N16 bouwklaar gemaakt. Over twee jaar vind je hier 528 autostaanplaatsen, een handelsruimte en kantoren. Weer een mijlpaal erbij voor de Keerdoksite!

De voorbereidende werken omvatten het plaatsen van de werfinstallatie, de afgravingen aan het terrein en het plaatsen van de secanspalenwand. Het parkeergebouw, een samenwerking tussen de stad Mechelen en het consortium Kairos - Montreal, zal over twee jaar klaar zijn.

Duurzaam en slim parkeergebouw

De uitgesproken en verrassende architectuur verraadt het meteen: het parkeergebouw zal veel meer dan een 'randparking' worden. Daarvoor gingen toparchitecten POLO Architects, Archipelago en Vogt Landscape Architects tot het uiterste. Doelstelling? De realisatie van een energiezuinige en multifunctionele landmark waarbij ook de totaalbeleving een rol speelt. 

Zo komt er op het dak een groen en publiek toegankelijk stadsbalkon met een prachtig uitzicht over de stad. Het gebouw steekt ook heel slim in elkaar. Zo kunnen parkeerverdiepingen makkelijk omgevormd worden naar bijvoorbeeld kantoren of kan er een tijdelijke invulling aan gegeven worden. Een flexibel gebouw dus, dat makkelijk kan inspelen op toekomstige noden.

De realisatie van dit parkeergebouw past in de vernieuwing van de Keerdoksite.
Meer info: www.mechelen.be/keerdoksite

Wil je op de hoogte blijven van de volgende stappen? Schrijf je dan hier in en ontvang de nieuwsbrief rechtstreeks in je mailbox.