Gepubliceerd op:
22
februari
2017

De voorstelling ‘Miniaturen’ van het beroemde Frans straattheater-gezelschap Royal de Luxe wordt van 3 tot 26 maart opgevoerd op terreinen aan de Nekkerhal, in plaats van op de Grote Markt. 

De Grote Markt was een logische keuze, maar bleek om technische redenen dan in laatste instantie toch geen haalbare kaart. Royal de Luxe vraagt voor zijn opvoering een vlakke ondergrond. Maar de nieuwe locatie is ook een symbolische plek met een sterkere link naar recht en rechtvaardigheid, gezien dit tot voor kort de thuis was van een 400-tal asielzoekers in Mechelen.

Concreet betekent dit dat het artistieke gezelschap Royal de Luxe met hun voorstelling, die speciaal gecreëerd werd voor OP.RECHT.MECHELEN., voluit de kaart trekt voor de actualiteit. Het stadsfestival gaat in de eerste plaats dan ook over recht en rechtvaardigheid.

Iedereen die een ticketje wist te bemachtigen, kan zich vanaf een uur voor aanvang aanmelden aan de Nekkerhal. Je wordt er onthaald en verder wegwijs gemaakt.

Hoe geraak je er?

  • Met de fiets: op slechts enkele minuten van het stadscentrum ben je er. Voorbij station Mechelen kan je veilig fietsen langs een breed fietspad langs de N15.
  • Met de auto: de Nekkerhal beschikt over een ruime parking. Parkeren is betalend (€ 6).
  • Met de bus:
    • Bus 2, afstappen aan halte Bleekstraat. Vanaf daar is het nog 15 min. (1 km) wandelen tot aan de Nekkerhal.
    • Bus 1, afstappen aan halte Weidestraat. Vanaf daar is het ook nog 15 min (1 km) wandelen tot aan de Nekkerhal.
  • Met de trein tot in Mechelen-Nekkerspoel. Op een kleine 15 minuten wandelen ben je aan de Nekkerhal.

www.oprechtmechelen.be
Blijf op de hoogte via Facebook

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.