Vorming: Vrijwilligerswerk en de superdiverse samenleving
Dinsdag 28.9 - van 9 tot 12.30u - gratis

De superdiverse samenleving brengt nieuwe dynamieken, maar ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Naast mogelijke spanningen, zijn er kansen om integratie en samenleven te bevorderen. Organisaties die hun werking diverser en toegankelijker willen maken kunnen de vorming Vrijwilligerswerk en de superdiverse samenleving gratis volgen.

Inhoud

Tijdens deze vormingssessie richten we ons op de thema’s toegankelijkheid, taal en superdiversiteit. We bieden een aantal tools aan ter ondersteuning  die je kan inzetten binnen zowel ervaren als nieuwe vrijwilligersploegen. We werken met herkenbare situaties en geven een aantal praktische tips om eventuele weerstand te beperken of te vermijden. Daarnaast kijken we naar manieren om het draagvlak te versterken en samenwerking te bevorderen door de focus te leggen op het gemeenschappelijk doel.

Praktisch

  • Voor wie: Organisaties (medewerkers, leidingegevenden, vrijwilligers) die hun werking toegankelijker willen maken voor anderstalige nieuwkomers
  • Datum: dinsdag 28 september van 9u tot 12u30
  • Locatie: Museum Hof van Busleyden, zaal Dodoens, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen
  • Vormingsgever: Het Agentschap Integratie en Inburgering
  • Prijs: Gratis
  • Er wordt rekening gehouden met de Corona maatregelen en er worden voldoende pauzemomenten in openlucht voorzien. Koffie/thee/water en kleine versnaperingen worden aangeboden.

Inschrijven

Deze vorming is helaas volzet

Meer info

Ilse Fester
0470 21 69 63
mozaiek@mechelen.be

Contactpersonen