Het Vrijbroekpark is een groene long van 50 ha, gelegen aan de rand van de stad Mechelen. De ideale plaats om te wandelen, te dromen op een terrasje, te sporten of bewonderende blikken te werpen op haar plantencollecties. Het park is in eigendom van de provincie Antwerpen, niet van de stad Mechelen.

Prachtig groen: De dreven en waterpartijen geven het park een statige indruk, maar het is de rozentuin die het park groots maakt. In 2003 kreeg die tuin, die meer dan 1000 rozensoorten telt, de prestigieuze 'Award of Garden Excellence'. Met de vaste plantenborders, de nutstuin en de dahlia- en fuchsiacollectie krijg je in het Vrijbroekpark ook een stukje Belgische tuinbouwkunst te zien.

Een park waar je veel opsteekt: Het domein besteedt veel aandacht aan educatie: planten krijgen naambordjes, er zijn wandelbrochures, en op aanvraag worden er begeleide wandelingen voor groepen georganiseerd. Daarnaast zijn er in de winter- en voorjaarsperiode tuin- en natuurcursussen. Voor scholieren organiseren ze natuureducatieve spelleerwandelingen, waarbij natuurbeleving centraal staat. Verder kunnen zij in klasverband hun fietsvaardigheden trainen in de verkeerstuin 'Biesieklette'.

Thema-activiteiten: Om het domein buiten de stadsgrenzen bekendheid te geven, organiseert het Vrijbroekpark publieksgerichte thema-activiteiten, zoals de 'Dag van het Park', de 'Rozenfeesten' en de 'Oogstfeesten'. Die feesten zijn altijd een mix van leerrijke groenactiviteiten, actie en sfeervol genieten.

Adres

Openingsuren

  • Het domein is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang

Links