Op zondag 6 maart vieren we de Internationale Vrouwendag in Lamot. Het wordt een dag vol inspiratie en ontmoetingen rond de gelijkheid tussen v/x/m. Een dag van sleutelen aan een betere en meer gelijke samenleving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Een dag om ervaringen en dromen te delen.

Maar liefst 200 deelnemers worden ondergedompeld in een dag vol verbinding, inspiratie en ruimte. Ruimte om vrouw te zijn, om te dromen. Ruimte in de maatschappij en in je eigen leven. Ruimte in diversiteit en ruimte in lichaam en geest. Met dit overkoepelende thema verbreden we onze blik op vrouw-zijn. We onderzoeken nieuwe gedachtegangen en gaan in dialoog met elkaar.

Het programma van deze vrouwendag is alvast indrukwekkend met in de voormiddag enkele straffe sprekers. Tussen de sprekers door zijn er sofagesprekken waarin een open dialoog wordt gehouden. 

In de namiddag kan je kiezen uit een waaier aan workshops. Actief, emotioneel, verhelderend, ontspannend… Het aanbod is ruim en verrassend. Daarnaast kan je deelnemen aan een stadswandeling die de kracht van vrouwen en hun invloed op de stad extra in de verf zet. Of je wandelt naar het Cultuurcentrum voor de film ‘De avonturen van prins Achmed’ van de vrouwelijke regisseur Lotte Reiniger.

Op het einde van de dag praten we na bij een borrel en een babbel op de receptie.

Je schrijft je in voor de hele dag die start om 9.30u en je stelt zelf je namiddagprogramma samen. Eet je graag met ons mee? Schrijf je dan ook in voor de broodjeslunch.

Schrijf je in

Met dit project dragen we bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)

SDG 5: gendergelijkheid