In het kader van de aankoop van nieuwe vuilnisbakken in 2019 zullen er gedurende een maand, vanaf begin oktober 2018,  verschillende types vuilnisbakken geplaatst worden. Er zal een proefopstelling geplaatst worden op de Haverwerf en op het Kardinaal Mercierplein. U kan hier verschillende types vuilnisbakken uittesten en uw keuze kenbaar maken via het gratis nummer 0800 20 800, in het Huis van de Mechelaar of via de website van stad Mechelen. Let op dit is een bevraging en geen garantie dat het gekozen model geplaatst zal worden.

1. Vuilnisbak Pillar

Is een nieuwe, robuuste afvalcontainer die zeer elegant oogt. De uiterlijke vorm bestaat uit twee identieke RVS-delen ( roestvrij staal) die met meerdere stevige scharnieren en een degelijk slot aan elkaar worden gehouden.

De grootte van de inwerpopening kan aangepast worden ngl de vraag. Momenteel is de opening klein gehouden en is er ook een ingebouwde asbak voorzien.

Het oppervlak is voorzien van een geponste structuur en graffitiwerend waardoor hij beter bestand is tegen vandalisme, stickers en pamfletten.

vuilnisbak 1 - pillar

 2. Vuilnisbak Mr Fill

Op het Kardinaal Mercierplein staat het model Quattro. Dit is een vuilnisbak uit thermisch verzinkt staal . Het is een robuuste vuilnisbak die 4 openingen heeft die aangepast kunnen worden (groter of kleiner). Een asbak is geïntegreerd in roestvrij staal.

De mogelijkheid bestaat om deze vuilnisbak intelligent te maken door het plaatsen van een intelligent dak waarin een zonnepaneel, accu en sensor zit. Deze sensor meet twee keer per dag de vulgraad en communiceert deze info naar een beheersplatform waardoor wij als uitvoeringsdiensten automatisch verwittigd worden van de vulgraad/bijna volmelding en volmelding. Deze software zal vermoedelijk eind 2018 in productie gaan.

 vuilnisbak 2 - Mr Fill

Op de Haverwerf staat een intelligente Mr Fill , uit robuust en thermisch verzinkt staal, die werkt met een perssysteem op zonne-energie en alle info communiceert naar het beheersplatform en dus ook door de uitvoeringsdiensten en wij geïnformeerd worden van aantal inworpen/persingen/bijna volmeldingen en volmeldingen. De vuilnisbak sluit automatisch af als hij vol is.Er is een ingebouwde asbak voorzien en een gesloten inwerpklep die opengaat dmv een voetpedaal.

vuilnisbak 2 a - intelligente Mr Fill

 3. Vuilnisbak Double Bin

Deze vuilnisbak heeft een esthetische en ergonomische vormgeving. De buitenbak bestaat uit een metalen behuizing verzinkt staal dat vuur- en vandalismebestendig is.

Er bestaan verschillende modules zoals inworpverkleining of vergroting of afsluitklep.

Er is een asbak voorzien in de aluminium standpaal die voldoende groot is.

De mogelijkheid bestaat om er een slimme vuilnisbak van te maken door het plaatsen van een sensor in de vuilnisbak. Die sensor geeft de vulgraad aan.

vuilnisbak 3 - double bin

4.  Vuilnisbak Citypole

Deze vuilnisbak is een stijlvol basismodel waarin functionaliteit en duurzaamheid worden gecombineerd. De overkapping kan worden aangepast (rond, vlak, curve,…). Een asbak is aan de zijkant voorzien maar kan ook worden geïntegreerd in de vuilnisbak zelf.

Hij bestaat uit verzinkt staal dat roest- en graffitiwerend is en een tweezijdige inwerpopening heeft die aangepast kan worden. Het oppervlak is voorzien van een anti-aanplak reliëf.

vuilnisbak 4 - citypole

5. Prototype Ovam

Deze vuilnisbak werd pas ontworpen door Ovam ( Mooimakers) in samenwerking met de firma Fosfor en enkele steden. Het is de eerste keer dat deze vuilnisbak wordt uitgetest.

De buitenkant is van kunststof en kan eveneens uit gerecycleerd materiaal bestaan. De vulopeningen kunnen aangepast worden in grootte en vorm en er is een asbak voorzien. De bovenkant is bolvormig en schuin die verhindert dat er afval bovenop wordt geplaatst.

De optie om een verlichtingselement te integreren, gecombineerd met een zonnepaneel als energievoorziening is mogelijk. Aan de binnenkant kan een vulgraadmetersensor worden voorzien.

vuilnisbak 5 - prototype Ovam

Breng je stem uit via deze link.

 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.