Gepubliceerd op:
17
juli
2017

Een overlijden in je naaste omgeving is een ingrijpende gebeurtenis. Als een gezins- of familielid sterft, brengt dat heel wat emoties teweeg. Tegelijk moeten er in die moeilijke periode heel wat praktische en administratieve zaken geregeld worden. Van de begrafenis tot de nalatenschap; van het opzeggen van diensten tot het aanvragen van een overlevingspensioen en nog veel meer. Meestal zijn we daar niet goed op voorbereid. Dan is een handleiding als 'Wat bij een overlijden?' van Stad Mechelen een handig instrument om je wegwijs te maken doorheen de administratieve gevolgen van deze gebeurtenis.

Wat kan je zelf doen vòòr je sterft? En wat mag ik niet vergeten na het overlijden van een naaste? Welke documenten heb ik nodig? Hoeveel kost een begrafenis of crematie? Waar kan ik terecht voor morele en/of financiële steun? De gids biedt antwoorden op al deze vragen. Zo hoeft de nazorg van een overlijden geen bijkomende bron van stress meer te zijn.

Bekijk de brochure

Bekijk hier de brochure 'Wat bij een overlijden?'. De brochure is ook beschikbaar in het Huis van de Mechelaar, bij begrafenisondernemers en bij de begraafplaats. Binnenkort vind je het boekje ook in het ziekenhuis en bij je huisarts. 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.