Gepubliceerd op:
14
september
2021

Van 18 tot 25 september is het de Week van de Duurzame Gemeente. Mechelen zet die week haar Duurzame Helden in de kijker. Burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen: dankjewel!

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagneweek werd voor het eerst georganiseerd in 2018 en is nu toe aan zijn vierde editie. Tijdens de campagneweek, van 18 tot 25 september, zetten deelnemende gemeenten hun 'Duurzame Helden' in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs).

Je kan de lokale, duurzame helden van 2021 leren kennen in het SDG-magazine, dat speciaal voor de Week van de Duurzame Gemeente werd gemaakt en ook die week verschijnt. Wie wil, kan een exemplaar van het magazine ophalen in het Huis van de Mechelaar (tijdens de openingsuren). Of je kan het magazine ook online lezen