Gepubliceerd op:
14
april
2017

Wist je dat Mechelen de oudste Vlaamse begraafplaats heeft die nog wordt gebruikt? De Europese Week van de begraafplaatsen is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met dat prachtige funeraire erfgoed. De mooie grafmonumenten, grafteksten, graftekens en de symboliek op de graven vertellen iets over de dodencultuur in het verleden en de oudste graven zijn een bron van informatie over de plaatselijke geschiedenis. Om deze culturele erfenis in de kijker te zetten, doet Mechelen mee aan de Europese week van de Begraafplaatsen tussen zaterdag 27 mei en zondag 4 juni

Rondleidingen

Op zondag 28 mei en donderdag 1 juni 2017 zijn er unieke gegidste rondleidingen op de begraafplaats van Mechelen. Telkens om 14u gidst historicus en funerair erfgoedspecialist Patrick De Greef je langs een aantal grafmonumenten en funerair erfgoed. 

De rondleiding duurt 3 uur en kost 10 euro. Inschrijven op voorhand is verplicht

Samenkomst aan de hoofdingang: Ziekebeemdenstraat, ter hoogte van de Kerkhoflei

Inschrijven kan via deze link.
of telefonisch via T 015 20 13 60

Kapel

Voor de 2de keer wordt de kapel op het oude gedeelte van de begraafplaats opengesteld in het kader van de Europese week van de Begraafplaatsen. Je kan er een kijkje nemen op dinsdag 30 en woensdag 31 mei 2017 van 14:00u tot 16:00u. Loop eens binnen en bewonder het interieur van de kapel. Er worden ook oude foto’s, schetsen, antieke graftrommels… tentoongesteld. Bovendien is er een gids aanwezig die vragen over de kapel graag beantwoordt.

De toegang is gratis.
Inschrijven is niet verplicht.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.