Gepubliceerd op:
1
oktober
2018

Op zondag 9 december om 19 uur worden er wereldwijd lichtjes aangestoken om alle overleden kinderen te gedenken.
Op de Stedelijke Begraafplaats wordt er die avond een serene lichtstoet georganiseerd. Wandel jij mee?

Op zondag 9december om 19u worden er wereldwijd lichtjes aangestoken om alle overleden kinderen te gedenken. Op de Stedelijke Begraafplaats wordt er die avond een serene lichtstoet georganiseerd. 

Praktisch

Vanaf 18.45u wordt er verzameld in de aula van de Stedelijke Begraafplaats. Elke deelnemer krijgt een unieke lichtgevende ballon om de levenslichtjes van alle overleden kinderen ter wereld te herdenken. Zelf een lichtje of kaarsje meebrengen mag ook.

Om 19u start de wandelings langs een verlicht parcours dat de grenzen van de begraafplaats volgt. Symbolisch willen we zo alle overleden kinderen, groot en klein, met een warm licht omringen.

Na de wandeling zullen leden van een lokale jeugdvereniging in samenwerking met de stad alle aanwezigen een (warm) drankje aanbieden in de aula en is er de gelegenheid om na te praten. Er zal mooie muziek voorzien worden door Fabiënne Cornière. Het einde van dit herdenkingsmoment is voorzien rond 21u.

Voor wie?

Iedereen is welkom, deelname is gratis en reservatie is niet nodig. Wij willen wereldwijd alle mensen een hart onder de riem steken die ooit een kind hebben moeten afgeven, ongeacht of dit op jonge of oudere leeftijd was. Want iedereen is altijd iemands kind.

We vragen wel om er rekening mee te houden dat het parcours bestaat uit kasseiwegen en graspaden. Afhankelijk van de weersomstandigheden, in aanloop naar of tijdens de lichtstoet, kunnen deze minder toegankelijk zijn voor kinderwagens of rolstoelen.

Gezamenlijk initiatief van de dienst begraafplaatsen, Karen Claes coördinator Mechelen Kinderstad en Wendy Verdickt coördinator Huis van het Kind. Met steun van OVOK (vereniging ouders van een overleden kind). Speciale dank ook aan de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen en de polyvalente ploeg van het Sociaal Huis voor de technische ondersteuning.

 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.