Gepubliceerd op:
6
maart
2019

Mundio vzw is op zoek naar vrijwilligers om jongeren te animeren tijdens de Wereldmeerdaagse in de Loods: een wereldmarkt waarbij scholieren spelend en pratend kennismaken met mondiale onderwerpen als klimaatverandering, plastiek in de oceanen...

Van 11 maart tot 22 maart organiseert Mundio vzw in de Loods in Mechelen de Wereldmeerdaagse. Op deze wereldmarkt komen 5000 jongeren uit de eerste graad secundair onderwijs langs 40 verschillende standjes. Op interactieve wijze voeren de scholieren opdrachten uit waarbij ze in een mondiaal bad ondergedompeld worden.

Ze komen in aanraking met een waaier aan onderwerpen die variëren van klimaatverandering, schone kleren, plastiek in de oceanen, watervervuiling tot gendergelijkheid en kinderrechten.

Wat te doen?

Om dit evenement in goede banen te leiden, zijn we nog op zoek naar een aantal extra helpende handen. Als je een standje bemant, komen telkens groepjes van drie scholieren naar jouw standje. Jij zal hen begeleiden bij een korte opdracht over een bepaald thema. Na tien minuten vertrekt het groepje en komt er een nieuw groepje langs. De organisatie voorziet een volledig scenario zodat je perfect weet wat je moet doen of zeggen. Ontdek op dit filmpje hoe het er aan toe gaat!

Praktisch

In de voormiddag verwachten we vrijwilligers om 8.30u, in de namiddag om 12.30u. Als je een volledige dag komt, voorzien wij voor jou een lunch ’s middags. Je kiest zelf hoeveel je tijd je in totaal besteedt. Concreet zijn we nog op zoek naar vrijwilligers op de volgende dagen:

  • Maandag 11 maart: namiddag
  • Woensdag 13 maart: voormiddag
  • Donderdag 21 maart: voormiddag
  • Vrijdag 22 maart: voormiddag en namiddag

Ga je graag met jongeren om?  Heb je nog plaats in jouw agenda? En heb je een hart voor deze wereld? Dan zoeken wij jou! Voor elke halve dag die je werkt, schenkt organisator Mundio vzw bovendien €7,50 aan een sociale organisatie of project naar keuze.

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar vrijwilligers-mechelen@mundio.be.