Startdatum
13 augustus 2018
Einddatum
5 juli 2019

 

Beste omwonende van de werf T.S.M. Mechelen,

 Sinds 2 juli 2018 hebben wij de werf T.S.M. Mechelen opgestart. Ondertussen zijn de voorbereidende werken (asbestsanering en strippen van de af te breken gebouwen) voor de totaalsloop, bijna afgerond.

De komende weken zal de totaalsloop van start gaan en zal de hinder voor het verkeer en de omwonende van de AB-straat en Jef Denynplein toenemen. Wij houden ons er aan om deze afbraakwerken op de meest veilige manier uit te voeren en daarom zijn wij genoodzaakt om het Jef Denynplein en de AB-straat op bepaalde momenten volledig af te sluiten.

Een eerste interventie zal plaatsvinden op 23 en 24 augustus 2018. Het begin van de rijweg van het  Jef Denynplein zal volledig worden afgesloten om de gevel langs het Jef Denynplein volledig af te breken waardoor wij een toegang creëren van de grote graafkraan die tijdens de afbraak zal worden ingezet. De doorgang voor fietsers en voetgangers zal wel gegarandeerd blijven.

De omleidingen van het verkeer werden in samenspraak met stad Mechelen en de politie als volgt goedgekeurd:

 • De AB-straat en Jef Denynplein worden plaatselijk verkeer en het verkeer zal worden toegelaten in de 2 rijrichtingen te rijden zodanig dat de garages in de AB-straat en Jef Denynplein / Straatje-zonder-einde, bereikbaar blijven.
 • Het doorgaand verkeer van de AB-straat, Jef Denynplein en Melaan zal worden omgeleid via de Minderbroedersgang waarin tijdelijk dubbelrichtingsverkeer zal worden toegelaten.

Op 30 en 31 augustus dient Wagro in opdracht van Eandis nog te werken aan de aansluiting van de nutsvoorzieningen voor de TSM. Dit gebeurt in de Arme Clarenstraat waardoor de straat twee dagen zal afgesloten zijn. Fietsers en voetgangers behouden doorgang. De Melaan enkel te bereiken vanuit de AB-straat.

 Vanaf 17 september zal dan de volgende fase van de werkzaamheden van start gaan.

Dit gaat vooral over de afbraak van de gevel langs de AB-straat en het bouwen van het nieuwe gebouw. De fase zal vermoedelijk lopen tot begin juli 2019. Tijdens deze fase zal het Jef Denynplein definitief worden afgesloten voor de ganse duur van deze periode. Tijdens deze periode blijft de doorgang voor de fietsers en voetgangers gegarandeerd.

De omleidingen van het verkeer werden in samenspraak met stad Mechelen en de politie als volgt goedgekeurd:

 • De AB-straat en Jef Denynplein worden plaatselijk verkeer en het verkeer zal worden toegelaten in de 2 rijrichtingen te rijden zodanig dat de garages in de AB-straat en Jef Denynplein / Straatje-zonder-einde, bereikbaar blijven.
 • Het doorgaand verkeer van de AB-straat, Jef Denynplein, Melaan en achterliggende straten zal worden omgeleid via de Minderbroedersgang waarin tijdelijk dubbelrichtingsverkeer zal worden toegelate
 • Het werfverkeer volgt hoofdzakelijk volgende route:

Aanvoer via Katelijnestraat, Minderbroedersgang en dan achterwaarts via Jef Denynplein. Afvoer via Jef Denynplein, Minderbroedersgang en Wollemarkt

 • Te nemen maatregelen voor de verkeersignalisatie :
  • Plaatsen verkeerslichten aan de hoek Katelijnestraat/ Minderbroedersgang, Arme Clarenstraat / Melaan. Deze springen enkel op rood als er een detectie plaatsvindt aan het licht van Jef Denynplein/ Arme Clarenstraat.
  • Installeren van een voorsorteerstrook in de Katelijnestraat om de Minderbroedersgang in te rijden.
  • Doorgaand verkeer dat via de Arme Clarenstraat komt, wordt verplicht om naar de Melaan te rijden.
  • Doorgaand verkeer dat via de Grote Markt komt, wordt verplicht om naar de Wollemarkt te rijden en mag dus de Minderbroedersgang niet meer in vanuit kant Grote Markt.
  • Bereikbaarheid van cultuurcentrum Cultuurplein vanuit kant Grote Markt via Stassartstraat - Zelestraat - Sint-Katelijnestraat.

 

Bij deze willen we toch nog eens benadrukken dat het voor ons ook geen evidentie is om op deze locatie dergelijk gebouw te bouwen en we zullen er alles aan doen om de hinder tot een minimum te beperken.

Wij rekenen op jullie begrip!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het bouwteam van de THV IDIB (IBO – DENYS)

De combinatie DENYS NV – BUILDING NV– INVESTPRO NV – IBO NV

p/a Denys NV - Industrieweg 124 - B-9032 Wondelgem - Tel +32 (0)9 254 01 11 -

Fax +32 (0)9 226 77 71 - info@denys.com - www.denys.com