Gepubliceerd op:
18
september
2023

Vanaf 25 september werken we aan de riolering op het kruispunt van de Guldenstraat met de Onze-Lieve-Vrouwestraat en Adegemstraat. Doorgang blijft altijd mogelijk.

Tussen 25 september en eind november zal de koppeling van de riolering, van de Adegemstraat op de Guldenstraat, en de nutsvoorzieningen van de Onze-Lieve-Vrouwestraat naar de Adegemstraat, in orde gemaakt worden. Deze werken gebeuren op het kruispunt met de Guldenstraat.

We voeren ze uit in 2 fases zodat doorgang mogelijk blijft. Het verkeer verloopt er telkens over 1 rijstrook richting binnenstad. De bestaande omleidingen voor de werken in de Adegemstraat, via de Van Beethovenstraat en Lange Schipstraat, blijven behouden.

Op schema

In de Onze-Lieve-Vrouwestraat is er al heel wat werk verzet. Zo zijn de voetpaden aan de oneven zijde klaar. De aannemer legt nu een nieuwe rijbaan en de voetpaden aan de even zijde aan. Daarna zal hij de aansluiting op ’t Plein afwerken en de parkeerplaatsen in de Gebroeders Verhaegenstraat herschikken. Als alles goed gaat, zal de Onze-Lieve-Vrouwestraat eind november 2023 helemaal klaar zijn. 

Ook in de Adegemstraat vorderen de werken vlot. Tegen 16 oktober zou het deel tussen de vesten en de Kroonstraat volledig klaar zijn en worden opengesteld voor het verkeer. Tegen de zomer van 2024 moet de Adegemstraat helemaal klaar zijn. 

De werken in de Adegemstraat zitten op schema. Foto genomen vanuit de Koningin Astridlaan.
De werken in de Adegemstraat zitten op schema. Foto genomen vanuit de Koningin Astridlaan.