Gepubliceerd op:
20
december
2018

Zowel leden van Mechelse sportverenigingen als sportende Mechelaars, al dan niet bij een Mechelse sportvereniging aangesloten, komen in aanmerking om Mechelse (G-)sportkampioen te worden. Tot en met eind januari 2019 kunnen kandidaten zich aanmelden.

De dienst Sport organiseert jaarlijks een huldiging van de Mechelse sportkampioenen. Op woensdag 24 april 2019 zet de stad Mechelen, in samenwerking met de stedelijke sportraad, alle Mechelse sportkampioenen opnieuw in de bloemetjes. Zowel leden van Mechelse sportverenigingen als sportende Mechelaars, al dan niet bij een Mechelse sportvereniging aangesloten, komen hiervoor in aanmerking. Tot en met eind januari 2019 kunnen kandidaten zich aanmelden. 

(G-)Sportkampioenen? 

Maar wie kan zich dan een sportkampioen noemen? Tijdens deze kampioenenhulde worden individuele sporters en ploegen gehuldigd die een provinciale, Vlaamse, Belgische, Europese en/of wereldtitel behaalden in 2018. Ook de G-sporters die kampioen werden op de Special Olympics worden in de schijnwerpers gezet.

Extra trofeeën, ook voor G-sporters! 

Er zullen ook 4 extra trofeeën worden toegekend: de G-Sporttrofee, de Trofee voor Sportverdienste, de Trofee voor Sportbelofte en de Sporttrofee.

Wie hiervoor juist in aanmerking komt, kan je terugvinden in het reglement. Voor de G-sporttrofee komen alle individuele sporters of G-teams in aanmerking die zich afgelopen jaar op sportief vlak in de kijker hebben geplaatst.

De G-sporters/teams komen niet alleen in aanmerking voor de G-sporttrofee maar kunnen zich uiteraard ook kandidaat stellen voor de andere trofeeën."

Praktisch

Ben je kandidaat of heb je kandidaten in je sportclub, klik dan snel hier en vul de kandidaturen in. Vergeet ook zeker niet de nodige bewijsstukken toe te voegen bij het formulier!
Indienen kan vanaf nu tot en met 31 januari 2019.