Gepubliceerd op:
13
maart
2019

Herbeleef de Bourgondische periode met Bart Van Loo in Mechelen op zaterdag 6 april.

Waar komt onze reputatie als echte ‘Bourgondiërs’ vandaan? En hoe beleven we die erfenis vandaag nog? Vanuit het prachtige stadspaleis Museum Hof van Busleyden in Mechelen ontdek je het weelderige verleden van de Bourgondische Nederlanden. Verdwaal in de roemrijke stad van toen tijdens de Bourgondische wandeling met gids. Of ontdek de kunst en cultuur van de Bourgondische periode in het gloednieuwe museum.

Meesterverteller Bart Van Loo werkte drie jaar lang aan zijn boek De Bourgondiër (De Bezige Bij, 2019). Zijn zoektocht voerde hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw, een tijdreis naar het middeleeuwse Parijs, Dijon, Brugge, Gent, Mechelen, Lier, Delft, Gouda, …

Praktisch

Namiddagprogramma

Tijdens het namiddaggedeelte van 13.30 tot 17u kan je kiezen uit verschillende wandelingen, rondleidingen of een vrij museumbezoek. Deze zijn inbegrepen in het ticket. Alle wandelingen vertrekken vanuit Museum Hof van Busleyden. 

Tussen 17 en 19.30u is er geen vast programma. Je kan de stad intrekken om zelf het Bourgondische leven in Mechelen te ervaren. Proef het Bourgondische lekkers in de Mechelse restaurantsmaak kennis met alle lokale specialiteiten of treedt in de voetsporen van Margareta van OostenrijkBekijk hier alle tips.

Avondprogramma

Vanaf 19.30u verwachten we je in de O-L-Vr-over-de-Dijlekerk voor het avondprogramma:

Kostprijs en inschrijven

Een ticket voor het volledige programme kost 20 euro.
Inschrijven doe je hier en betalen ter plaatste op de dag zelf.

Meer info
www.hofvanbusleyden.be