Gepubliceerd op:
2
maart
2018

Deze prijs voor beeldende kunsten wordt 2-jaarlijks toegekend aan een kunstenaar. In 2018 is het de beurt aan de schilderkunst. Er is een prijzenpot van 7500 euro te winnen. Inschrijven kan t.e.m. 16 april 2018.

Stad Mechelen organiseert opnieuw de ‘Grote Prijs Ernest Albert’. Deze prijs voor beeldende kunsten wordt tweejaarlijks toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenkunst & vrije grafiek.

In 2018 is het de beurt aan de schilderkunst. Aan de Grote Prijs Ernest Albert, één van de belangrijkste kunstprijzen in België, is een prijzenpot van 7500 euro verbonden. De kunstprijs staat open voor professionele beeldende kunstenaars (geboren, wonend, gestudeerd of werkend in België).

Inschrijven kan t.e.m. 16 april 2018. 

Jurering genomineerden

De jurering gebeurt in twee ronden. De eerste selectie gebeurt op basis van een ingezonden portfolio. De inzending van het portfolio (op papier of digitaal) dient te gebeuren tot en met 16 april 2018.Op basis van de ingezonden portfolio selecteert de jury een aantal kunstenaars om hun werk tentoon te stellen in de tentoonstellingszalen van Cultuurcentrum Mechelen. Bij de start van de tentoonstelling, op zondag 17 juni om 11u wordt de prijs overhandigd. De tentoonstelling zal lopen van zondag 17 juni tot en met zondag 19 augustus en is gratis toegankelijk van donderdag tot zondag van 13u tot 18u.

Waarom Ernest Albert?

De prijs is genoemd naar Ernest Albert (1900-1976), een begenadigd kunstschilder en voormalig directeur van de Academie voor Beeldende Kunsten Mechelen. Dankzij een belangrijke schenking van zijn vrouw Marcelle Albert aan Stad Mechelen leeft zijn artistieke overtuiging verder in de vorm van de ‘Prijs Ernest Albert’. Ter nagedachtenis van Ernest Albert en Marcelle Breugelmans, de mecenassen van deze kunstprijs, wordt uitdrukkelijk verwezen naar de voorkeur van de schenkers voor de figuratieve vorm van de beoefende kunstdisciplines. 

Meer info

Het volledige reglement en het inschrijvingsformulier staan op de website www.prijsernestalbert.be
Extra info op te vragen via 015 28 29 90 of ernest.albert@mechelen.be

Werk van Greet Van Autgaerden, de vorige winnaar van de Prijs voor Schilderkunst van de Stad Mechelen - Grote Prijs Ernest Albert 2012

Werk van Greet Van Autgaerden, de vorige winnaar van de Prijs voor Schilderkunst van de Stad Mechelen - Grote Prijs Ernest Albert 2012

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.