Mechelen heeft sinds een aantal jaar haar eigen geschenkbon: de Mechelenbon. Schenkers van deze bon geven als het ware Mechelen cadeau. De ontvangers van de bon kunnen bij meer dan 200 Mechelse zaken terecht, van kledingzaken over horeca tot culturele activiteiten.

De bons van 5, 10 of 20 euro zijn te koop bij UIT in Mechelen. De bons zijn een jaar geldig. Ontvangers kunnen de lijst met deelnemende handelaars hier raadplegen. Daarnaast is er ook een variant op de Mechelenbon: de singlebon. Met deze bons van 25 euro zet de stad haar singles in de bloemetjes.

Registreren

Jouw zaak registreren als deelnemer aan de Mechelenbon biedt uiteraard ook voordelen voor jou als handelaar of horeca-ondernemer. Dankzij de bon doen mensen immers nieuwe ontdekkingen in de stad en zo trekken deelnemers nieuwe klanten aan. Deelnemen is bovendien kosteloos: je krijgt het bedrag van de Mechelenbon volledig op je rekening gestort.

Jouw zaak registreren kan via deze link.

Werkwijze

Zodra je een profiel hebt aangemaakt en daarin aangeeft dat je de Mechelenbon aanvaardt, dien je zelf tijdig via dit account de bon te registreren waarmee in jouw zaak betaald werd. (binnen 14 maanden na uitgiftedatum van de bon)

Het is niet aangewezen om de ontvangen bon zelf elders uit te geven aangezien elke bon een unieke code heeft die slechts eenmaal gebruikt kan worden.

De ontvangen bons registreren, kan hier.

Handleiding

De volledige handleiding kan je hier downloaden.