Gepubliceerd op:
12
juli
2018

De Heilige Geestsite over de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen, is één van de drie genomineerden voor de Onroerenderfgoedprijs 2018. De volgende twee projecten werden eveneens door de jury geselecteerd: de schoenfabriek Eperon d’Or in Izegem en het belevingscentrum Het Moment in Scherpenheuvel-Zichem.

Op 5 oktober wordt bekend wie van hen de Onroerenderfgoedprijs 2018 wint. Elke laureaat maakt bovendien kans op een publieksprijs. Ook jij kan je stem hiervoor uitbrengen. Wie is jouw favoriet? Stem nu!

Over de Heilige Geesthuissite

Na een grondige restauratie openden in 2016 de middeleeuwse Heilige Geestkapel en het Heilige Geesthuis op de hoek van de Minderbroedersgang opnieuw hun deuren. Dankzij deze restauratie werd de ruimte volledig in ere hersteld en zijn de historische interieurelementen en de schitterende eiken dakspanten weer in al hun authenticiteit te bewonderen.

Het historische deel van het gebouw is aangevuld met een nieuwbouwvolume dat conceptueel en vormelijk een meerwaarde vormt. Hier vind je theatergezelschap Beeldsmederij De Maan. Er zijn twee theaterzalen, een repetitieruimte en een café in ondergebracht. Door een verbinding te voorzien met het cultuurplein achter de site is er een bijzondere dynamiek gecreëerd tussen het erfgoed en de stad, waardoor de hele buurt opleeft. 

Over de Onroerenderfgoedprijs

Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. Voor de editie van dit jaar schreven negenentwintig kandidaten zich in, met een project over bouwkundig, landschappelijk en/of archeologisch erfgoed dat publiek toegankelijk is. 

www.onroerenderfgoedprijs.be

Foto: (c) Filip Dujardin

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.