Weekendactiviteiten

Openingsuren

Het domein Tivoli is alle dagen open van 7.30u tot zonsondergang

De kinderboerderij is open:

  • weekdagen: 8.30u tot 17.30u (winteruur tot 16u)
  • weekend, feestdagen: 13.30u tot 17.30u (winteruur gesloten)

 

Kringlooptuin

Geopend van april tot oktober

Kringlooptuinieren is tuinieren door zo weinig mogelijk afval te produceren en de ideale manier om afval te vermijden. Hiervoor kunnen verschillende kringlooptechnieken toegepast worden: composteren, hergebruik van snoeihout, mulchmaaien, kippen houden om keukenrestjes te verwerken, voedselverlies beperken, ...

In deze tuin vind je composteersystemen, een wilgenhut, takkenrillen, een aarbeientoren, verhoogde bloembakken en een kruidenspiraal. Bouwtekeningen kan je gratis aanvragen op de dienst.

Kringlooptuin

De demoplaats kringlooptuinieren op het neerhof is open volgende zondagen: 14 april, 12 mei, 9 juni, 14 juli, 11 augustus, 8 september en 13 oktober. Tussen 14u en 16u kan je met je vragen terecht bij de compostmeester.

Vanaf november enkel op afspraak T  015 29 75 44 of katrien.dewinne@mechelen.be

Voor aankoop van de composteersystemen (compostvat, compostbak (hout of kunststof), wormenbak) kan je terecht op de dienst wijkonderhoud (stadsmagazijn) - Grote Nieuwedijkstraat 427 - 429  //  T 0800 20 800 

  

 

 

Paddenstoelenwandeling - zondag 6 oktober 2019

Paddenstoelen

Historiek, legenden, giftigheid, nut, ... 

De angst voor paddenstoelen wordt gevoed door het onmiskenbaar feit dat het eten van bepaalde zwammen niet alleen schadelijk zijn voor de gezondheid, maar zelfs dodelijk ...

 Wie kent niet het lied  'Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen, zat kabouter Spillebeen, heen en weer te wippen. Krak zei toen de paddenstoel met een diepe zucht, allebei de beentjes in de lucht.

Niet alleen de Vliegenzwam , maar tal van andere paddenstoelen en zwammen hebben mensen en in het bijzonder schrijvers van kinderliedjes en sprookjes en vertellers van volksverhalen, sagen en legenden over de "kinderen der duisternis" of fungilore tot de verbeelding gesproken.

Hun mysterieuze leefwijze en hun kleuren- en vormenrijkdom, geur, smaak en een scala van andere bijzondere eigenschappen hebben ons sinds mensenheugenis gefascineerd en geïntrigeerd.

  •  start aan de neerhofpoort van de kinderboerderij om 14u30
  • zonder inschrijvingen
  • voor volwassenen
  • gratis
  • duur: ongeveer 90 minuten

 

Workshop Nationale Boomgaardenstichting:

Ingericht door de nationale boomgaardenstichting in samenwerking met de Stad Mechelen.

Hopelijk vinden jullie de manier om 'de' appel of peer waarin je altijd al had willen bijten.
Kortom ... wil je informatie over fruitaanplant in je eigen tuin of heb je heimwee naar die supperlekkere, bijna vergeten oude fruitsoorten?

De Mechelse Pomologen delen graag hun ervaringen .... tijdens de volgende workshops:

 

 

Fruit proeven - zaterdag 5 oktober 2019 vanaf 14u

 fruit proeven

  • Waar?  lokalen in de kinderboerderij - neerhof
  • gratis

  Contact: Nationale Boomgaardenstichting vzw - 012 39 11 88 - info@boomgaardenstichting.be - www.nbsmechelen.be