Welke workshops hebben we voor jou in petto?
Inschrijven kan nog ter plaatse vanaf 9u30 aan het onthaal

 

 

Creatieve “Me-Time”(10u-12u) 

Heb je ook al gemerkt dat je je hoofd leeg maakt, wanneer je met je handen bezig bent? Of wil je eens tijd maken voor jezelf? Of misschien ontdekken dat creatief bezig zijn iets voor jou is en je tot rust laat komen? Redenen genoeg om met Ilse van Ziezo Eco! een hippe plantenhanger te maken.
Met de lente in zicht en de hunkering naar wat fris groen, komt deze gerecycleerde plantenhanger écht van pas! Mooi in een tuintje of op je terasje...zelfs binnen is hij een echte eyecatcher. Hij springt in het oog door zijn unieke, desing vorm. We recyclen oude banners en daardoor zijn er nooit twee dezelfde! Héél leuk om cadeau te geven, maar natuurlijk ook om zelf te hebben. Gebruik je hem niet dan plooi je hem en berg je hem op! Lekker handig toch!

 

Familie yoga (10u-11u30) 

Samen met Laurie van Lilayoga zetten we tijdens familieyoga onze drukke agenda on hold en maken we echt tijd voor elkaar. We doen samen yogahoudingen, ontspannen, voelen en ademen. We vertrouwen op elkaar, zoeken naar balans en verkennen onze grenzen. Natuurlijk maken we vooral veel plezier. Een ervaring waar je thuis zeker nog van zal nagenieten.

Voorkennis van yoga is niet nodig, veel zin des te meer.

De sessie is bedoeld voor duo's van volwassene + kind (3-12 jaar).
En breng ook jullie yogamatjes mee.

 

 

Fit in je hoofd (10u-12u) 

Hoe blijf jij fit in je hoofd?

Een dipje of tegenslag komt iedereen wel eens tegen. Gelukkig kunnen we, net zoals we onze fysieke kracht kunnen trainen, ook onze mentale weerbaarheid versterken. In deze workshop staan de 10 stappen van www.fitinjehoofd.be centraal. Verwacht tips en oefeningen om dagelijks in te zetten op je geestelijke gezondheid. Zo leer je je mentale evenwicht te bewaken en positief in het leven te staan. 

 

 

Workshop ‘opvoeden met oog voor diversiteit’ (13u-15u30) 

Al van voor de geboorte weten we graag of het een jongen of een meisje is. We delen de wereld op in jongensblauw en meisjesroze. Vanaf het prille begin voeden we jongens en meisjes (onbewust) anders op. Het is het ene of het is het andere. Zo geven we onze binaire kijk op de wereld door aan onze kinderen, samen met alle verwachtingen en stereotypen die erbij horen. Meisjes houden van poppen en jongens van voetbal, of toch niet?
Door een genderbewuste opvoeding leer je kinderen dat er meer mogelijkheden zijn dan wat de stereotypen ons voorschrijven. Natuurlijk bestaan er ook wel verschillen tussen jongens en meisjes. In hoeverre dit aangeboren dan wel aangeleerd is, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Wel zeker is, dat te veel denken in verschillen onze kinderen beperkt in hun mogelijkheden. “Echte” jongens en “echte” meisjes bestaan niet. Er is immers niet één juiste manier om een jongen of meisje te zijn.

Tijdens de workshop reiken we enkele aandachtspunten en tips & tricks aan. De workshop is er voor iedereen die het volle potentieel van kinderen naar boven wil halen.

 

 

Proeven van Mindfulness (13u-14u30) 

Wil jij jezelf ook al lang de ruimte geven om te vertragen, de mooie dingen te appreciëren en bewuster te leven? Heb je soms het gevoel dat je gedachten met jou op de loop gaan en dat je nog zelden rust ervaart bij jezelf? 

Wil je leren hoe je: 

  • Anders kan omgaan met de "dingen des levens", ook de minder aangename?
  • Een gezond evenwicht kan vinden tussen werk en ontspanning?
  • Volledig aanwezig kan zijn bij wat je doet, of het nu thuis is of op het werk?
  • Je beter kan concentreren?
  • Stabiel kan blijven in tijden van stress?
  • Inzicht kan verwerven in het eigen functioneren? 
  • Hoe je objectief, onbevooroordeeld, open en mild aandacht kan schenken en bewust kan leven en werken vanuit het moment?  

Dan is een mindfulness training of mindfulness meditatie misschien wel een goed idee voor jou.

Tijdens deze workshop kan je kennismaken met mindfulness en ervaren wat het met je doet.

 

 

Denkontmoeting TIJD (14u30-15u30)

‘Een denkontmoeting rond tijd met Kim Bertoe: ‘Is de tijd deelbaar? Hoe tijd vinden? Wat is eigen tijd?...

We bespreken samen wat tijd voor ons betekent, krijgen inzicht over onze ideeën erover en hoe we daar mee omgaan.

We gaan niet op zoek naar pasklare antwoorden, maar we leren van elkaars reflecties die onze eigen blik kunnen verruimen.’

 

 

Workshop ‘Hoe weerbaar ben jij?’ (13u-15u30) 

'Je hoeft er niet sterk uit te zien om je kracht te tonen'

Weerbaarheid is veel meer dan zelfverdediging. Het betekent dat je in staat bent om op een correcte en respectvolle manier je eigen grenzen te bewaken, waarbij je ook oog hebt voor de grenzen van anderen.

'Alleen een weerbaar mens is in balans '

Je zit niet helemaal lekker in je vel, je hebt een duwtje in de rug nodig, je hebt moeite met je agressie te beheersen, je voelt je onzeker of durft/kunt niet op een gepaste, assertieve manier voor jezelf op te komen. Herken jij je (soms) in één of meerdere van deze situaties en weet je niet wat je hieraan kunt doen?

In deze workshop laat een weerbaarheidscoach je kennismaken met een aantal technieken die je bij stresserende momenten kunnen helpen, bv ademhalingsoefeningen om rustiger te blijven of om jezelf te beheersen, oefeningen voor een houding die je het gevoel geeft van steviger te staan of oefeningen die je kunnen helpen om duidelijkere grenzen aan te geven. Kortom, hulpmiddelen die ertoe bijdragen dat jij jezelf kunt en durft te zijn.

 

Slam poetry (13u30-15u30)

Samira Saleh, een spoken word/performance artieste, heeft een passie voor verhalen. Ze vertelt ze en deelt ze. En ditmaal met ons.
Ze gebruikt de belangrijke uitlaatklep ‘spoken word’ als instrument voor zelfempowerment. Samira helpt je om jezelf uit te drukken vanuit je eigen ervaring en inspiratie. Ontdek hoe je op poëtische en dynamische wijze jezelf kan vertolken en hoe dit je een beter gevoel geeft.
Je hebt geen ervaring nodig, de openheid om misschien een nieuwe kant van jezelf af te stoffen des te meer.