Steeds meer burgers sporten en bewegen wanneer en waar het hen past: een uurtje joggen in het Vrijbroekpark, tijdens de middagpauze enkele baantjes trekken in het zwembad Geerdegemvaart, met het gezin of vrienden gaan fietsen in de Dijlevallei, skeeleren langs de vaart, wandelen in het Mechels broek… De ISB-sportverzekering verzekert reeds het georganiseerde aanbod van de stad zoals de sportkampen en de lessenreeksen. Maar wat als je tijdens het vrij beoefenen van sporten een blessure oploopt? Vanaf nu kan de burger zich ook verzekeren tijdens het individueel  beoefenen van gezondheidssporten via ‘Zeker Sporten’, een aanbod van ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid), Ethias en de stad Mechelen.

Overal ter wereld verzekerd

Moderne sporters beoefenen hun sport vaker buiten de traditionele clubstructuur, op hun eigen houtje, en dus zonder deskundige begeleiding of verzekering. ‘Zeker Sporten’ komt tegemoet aan deze leemte en verzekert je overal ter wereld tijdens het vrij beoefenen van volgende gezondheidssporten: lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren, yoga en fitness. Ook op vakantie kan je dus met ‘Zeker Sporten’ veilig je trainingen doorzetten. 

 De verzekerde risico’s zijn naast lichamelijke ongevallen, ook hartfalen en beroertes, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

 Meer dan alleen een verzekering

‘Zeker Sporten’ is ook meer dan een gewone verzekering. Naast de 24u/24u verzekeringvoor de bovenvermelde gezondheidssporten, overal ter wereld, staat ‘Zeker Sporten’ je ook bij met deskundig sportadvies en fitte tips.‘Zeker Sporten’ ondersteunt je met een sportpakket op jouw maat.  Met het solopakket ben je al verzekerd vanaf 20 euro per persoon per jaar en voor een gezinspakket betaal je slechts 35 euro per gezin per jaar. Verder biedt Zeker Sporten ook een bedrijfspakket, lessenpakket, clubpakket en eventpakket aan.  Omdat de mutualiteit gezonde levensgewoonten stimuleert, komt jouw mutualiteit bovendien gedeeltelijk of volledig tussen in dit bedrag.

Als dat nog niet genoeg is, krijg je als Zeker Sporten-lid een cadeaubon van 6 euro bij Decathlon!

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van deze verzekering tekent online in op volgende webpagina https://www.zekersporten.be/mechelen. Men kiest uit een solopakket of een gezinspakket, betaalt het pakket en is onmiddellijk verzekerd. Ongevalsaangiften moeten online gebeuren via zijn of haar persoonlijke account