Gepubliceerd op:
23
september
2020

In de herfst zullen er zeven nieuwe laadpalen voor elektrische wagens geplaatst worden. Veertien staan er nog op de planning.

Locaties

Bij de keuze wordt er steeds een locatie gekozen waarbij twee parkeerplaatsen bediend kunnen worden. Voor onderstaande locaties wordt er één plaats gereserveerd voor autodelen. De andere parkeerplaats is voor publiek gebruik van een elektrische wagen. De eerstvolgende zeven laadpalen zullen geplaatst worden op volgende locaties:

Overzicht 7 nieuwe elektrische laadpalen

Stad Mechelen informeert bewoners over de inplanting van een nieuwe laadpaal in hun directe omgeving. Ben je op zoek naar een laadpaal bij jou in de buurt of wil je een laadpaal aanvragen? Hier vind je alle info over laadpalen in Mechelen.

Clean Power for Transport

De doorbraak van elektrische mobiliteit is een belangrijke maatregel in het actieplan van “Clean Power for Transport“, een projectsubsidie van de Vlaamse overheid. Dit project voorziet 5000 publieke laadpalen in Vlaanderen tegen 2020 en stimuleert lokale besturen voor de uitrol ervan. Dit jaar plaatst Stad Mechelen de laatsten van in totaal zestigtal CPT-laadpalen.