Breakdancer Michaël Priëels is de nieuwe stadsartiest van Mechelen. Met urban dance als discipline. En dit twee jaar lang van 2023-2025.

Breakdance

Onder leiding van Michaël werd breakdanceclub Busta Move een klinkende naam binnen de wereld van de break- en streetdance. Dit is een energievolle en acrobatische dansvorm waar een boeiende cultuur achter schuilgaat. Die ontstond eind jaren 70 met de opkomst van hiphop-dj’s en graffiti.

De werking van Busta Move bereikt heel veel kinderen en jongeren die op deze manier zowel sport als cultuurbeleving aangereikt krijgen. Deze dansvorm en bijhorende visuele en muzikale kunsten zetten in op originaliteit, expressie en talentontwikkeling.

Dankzij Michaël Priëels is deze Mechelse ‘breaking scene’ sinds 2019 ook gegroeid tot de grootste in België met vele honderden enthousiaste ‘bboys’ en ‘bgirls’ uit alle windstreken van Vlaanderen. Het organiseren van ‘Battle of Honour World Finals’, een officieus wereldkampioenschap voor breakdance, heeft daar zeker aan bijgedragen.