Van december 2023 tot oktober 2024 vieren we in Mechelen het themajaar Construct Europe 2024.

Mechelen in Europa 

Tijdens het voorjaar van 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Ons land speelt dan een belangrijke rol bij de sturing van wetten en politieke besluitvorming. Maar bovenal kunnen we tonen welke troeven ons land rijk is, en hoe we kunnen samenwerken aan een werkelijk warme Europese unie. 

Om dit te vieren zal Stad Mechelen de Mechelaar met Europa verbinden, dankzij een groots cultureel en maatschappelijk gericht stadsfestival. Met Construct Europe 2024 slaan Mechelen Feest, kunstencentrum nona en Hannah Arendt Instituut, samen met tal van Mechelse partners, de handen in elkaar. Samen willen we Europa dichter bij de burger brengen, en Mechelen als gids in een ‘Europa van steden’ op de kaart zetten. Daarbij willen we geen enkele Mechelaar, oud-of nieuwkomer, klein of groot, onberoerd laten.

Under Construction

Het festival moet nog volop groeien, de programmatie staat in de steigers, en daarbij willen we zoveel mogelijk stemmen horen en een diversiteit aan projecten kansen geven.

Dit is Europa vandaag: een gesprek 

Op zondagochtend 8 mei organiseren we alvast een allereerste publieksmoment. 'Dit is Europa vandaag' zal plaatsvinden in nona kunstencentrum, met op het programma o.a. Europaspecialist Hendrik Vos, jouw stem én de kans om de expo NOISENOISENOISE een laatste keer te bezoeken in het kader van het themajaar Zinderende Stilte.

Alvast meer weten?  

Contacteer festivalcoördinator Jana Kerremans: jana.kerremans@mechelen.be 

 

Hannah arendt instituut          Mechelen feest    Kunstcentrum Nona