Mechelen Feest presenteert jaarlijks heel wat heerlijke feestelijkheden, festivals en culturele stadsevenementen. Bovendien biedt Mechelen Feest hét evenementenloket voor organisatoren.

Het evenementenaanbod van Mechelen Feest is zeer breed en heeft twee grote pijlers: een winter- én een zomerprogramma. Daarnaast kiest Mechelen Feest jaarlijks een cultureel themajaar met een uitgebreid programma. Op 31 oktober 2021 gaven we het startschot voor Zinderende Stilte, met een jaar lang stilte in al haar verrassende vormen en toonaarden op een heleboel locaties in Mechelen. Voor in de huiskamers is er een Stiltekalender vol boeiende weetjes, beklijvende beelden en inspirerende citaten. 

De Zomer is van Mechelen

Mechelen is al enkele jaren een populaire trekpleister tijdens de zomer. Het zomerprogramma, De Zomer is van Mechelen, is er voor iedereen: van muziekliefhebber tot cultuurfanaat. Steeds terugkomende evenementen zijn Ottertrotter, Parkpop en Mechelen Zingt. Daarnaast wordt er ook elk jaar gezocht naar nieuwe invalshoeken en originele festivals. De festivalzomer van Mechelen eindigt steevast met het grootste, gratis stadsfestival Maanrock tijdens het laatste weekend van augustus.

Mechelen Houdt Je Warm

Het project Mechelen Houdt Je Warm biedt jaarlijks een uitgebreid winterprogramma met verschillende activiteiten in en buiten het centrum van Mechelen. 

Evenementenloket

Een evenement organiseren in Mechelen? Het evenementenloket staat klaar om al je vragen te beantwoorden over o.a. subsidies, praktische problemen, promotie en materiaalverhuur.

Ga naar het evenementenloket

Straffe projecten vragen om straffe mensen

Barbara Willems

Coördinator
barbara.willems@mechelen.be
+32 15 29 79 02

Anthony Mistiaen

Evenementencoördinator
anthony.mistiaen@mechelen.be
+32 15 29 78 68

Nathalie Van Roey
Administratief medewerker
nathalie.vanroey@mechelen.be
+32 15 29 80 32

Thaïs Mees
Coördinator Communicatie
thais.mees@mechelen.be
+32 474 82 74 46

Raad van bestuur

Kristof Calvo – voorzitter Mechelen Feest vzw

Calvo Kristof – Creyelman Frank – Delrue Klaas – Gennez Caroline – Indigne Pia – Selleslagh Yves – Siffer Bjorn – Soons Wim – Tuypens Dirk – Vanmarcke Vicky – Okmen Elisabet – Willemsen Maxine - Croon Alain – Jaspers Sam – Kerremans Jana – Milis Geert – Van Goethem Veerle – Willaerts Clo