De bus is voor veel mensen een duurzaam alternatief voor de auto. Het is dan ook positief om vast te stellen dat het aantal busreizigers in Mechelen blijft stijgen. Die sterke stijging is zeker ook te danken aan de inspanningen die de stad doet om het busverkeer te promoten. Via het derdebetalersysteem komt de stad namelijk tussen in de kostprijs voor een busrit.

Buslijnen en -haltes

Dienstregelingen en reisadvies kan je terugvinden op de website van De Lijn.

Ook alle informatie over eventuele omleidingen voor wegenwerken of evenementen wordt daar verzameld. Wie op de hoogte wil blijven van alle omleidingen op een bepaalde lijn kan zich ook inschrijven op een nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch de actuele reisinformatie.

  Je weet niet welke bus je moet nemen?

  • Op de website van De Lijn kan je gemakkelijk je reisroute berekenen om van punt A naar punt B te reizen met het openbaar vervoer. Je krijgt een compleet overzicht van welke bus, trein of tram je moet nemen en welke stukken je te voet moet doen.
  • Op de het infonummer van De Lijn, 070 220 200, helpen ze je graag verder.

Lijnkaart

Als je af en toe reist of je reist met meerdere personen, dan is een Lijnkaart het voordeligst. Een rit met een Lijnkaart is tot de helft goedkoper dan een rit met een biljet. De Lijnkaart is enkel te koop in de Lijnwinkel, aan de verkoopautomaat of in de voorverkooppunten.

Shopping Biljet

Vanaf december kan je op zaterdag en koopzondagen een Shopping Biljet nemen. Hiermee reis je voor 2 euro heen en terug op alle rechtstreekse lijnen van en naar Mechelen. Je koopt het biljet vanaf 27 november via de website van De Lijn of sms MECHELENSHOPPING naar 4884. Het antwoordbericht geldt als vervoerbewijs. Per verzonden sms wordt er bovenop de ritprijs een operatorkost van 0,15 euro aan de reiziger aangerekend door de telecomoperator.