De gratis Shopping Shuttles zorgen tijdens de week en het weekend voor een comfortabele en vlotte rit tussen een randparking en het centrum van Mechelen. Ook op koopzondagen staat hij voor je klaar. Geen gedoe met parkeerplaatsen; geen gezeul met zware winkelzakjes. Maak het je dus makkelijk en hop op de Shopping Shuttle.

Honden mogen helaas niet op de busjes van de Shopping Shuttle (route Parking Nekkerhal - Grote Markt, route Retail Partners Colruyt Group - Hoogstraat). Tenzij blindengeleidehonden. Op de route met de boot, Keerdok - Haverwerf, zijn alle honden wel toegelaten. 


Het uurrooster van de Shopping Shuttle

Shopping Shuttle: uurrooster


Route Parking Nekkerhal - Grote Markt

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei rijdt de Shopping Shuttle Nekkerhal - Grote Markt tot aan de Veemarkt. Dat is nog steeds vlakbij ons stadscentrum. Deze aanpassing is nodig voor een goed verloop van de 1000 km Kom op tegen Kanker. Alvast bedankt voor jouw begrip.

Parkeren doe je op de parking van De Nekkerhal (Plattebeekstraat 1). Neem een parkeerticket bij het binnenrijden van parking Nekkerhal en parkeer je auto in de voorziene Shopping Shuttle zone (P+R). Wacht aan de haltepaal van de Shopping Shuttle op het eerstvolgende busje. De wachttijd bedraagt op zaterdag ongeveer vijf minuten. Op een koopzondag wacht je 10 minuten. Ruil bij de bestuurder van de Shopping Shuttle je parkeerticket voor een gratis uitrijticket. Stap uit op de Grote Markt en geniet van Mechelen! Genoeg gewinkeld en genoten? Neem aan de halteplaats op de Grote Markt een shuttlebusje terug naar parking Nekkerhal.

Wegens succes breiden we het aanbod van deze Shopping Shuttle uit. Niet alleen rijdt ze nu later, maar ook doorheen de week. 

 • woensdag van 13 – 19u
 • vrijdag van 13 – 24u
 • zaterdag van 9 – 24u
 • koopzondag van 13 – 18u

Deze nieuwe rijtijden gelden van 14 februari tot 30 juni. We evalueren deze werking en bekijken erna of we dit definitief invoeren. 

Deze Shopping Shuttle is rolstoelvriendelijk.


Route Keerdok - Haverwerf

Een Shopping Shuttle over het water! Deze gratis pendelboot van rederij Malinska brengt je via de Dijle vanaf de halte aan Keerdok tot aan de Haverwerf. Niet enkel praktisch, maar ook een echte beleving. Het gebruik van de Shopping Shuttle is gratis.

Parkeren doe je in Parking Keerdok (Antonia Wolversstraat 1). Vanuit de parking wandel je in enkele minuten naar de halte aan het water. Deze parking is gratis op koopzondagen. Meer info over de tarieven van parking Keerdok

 • Elke zaterdag van 10 tot 19u. De wachttijd is ongeveer 20 min. Tussen 13 en 16u reken je best op een wachttijd van 30 min.
 • Koopzondagen van 13 tot 18u. De wachttijd is ongeveer 40 min.
  • Vertrek Shopping Shuttle aan halte Keerdok: om 13u, 13.40u, 14.20u, 15u, 15.40u, 16.20u, 17u, 17.40u
  • Vertrek Shopping Shuttle aan halte Haverwerf: 13.20u, 14u, 14.40u, 15.20u, 16u, 16.40u, 17.20u.
  • Niet bij ijzelweer. Check voor je vertrek dus zeker deze pagina voor updates.

Route Retail Partners Colruyt Group - Hoogstraat

Parkeren doe je gratis op Parking Retail Partners Colruyt Group, De Regenboog 8 (P+R). Daar komt de Shopping Shuttle je ophalen aan de haltepaal. Je wordt afgezet vlakbij de binnenstad, in de Hoogstraat ter hoogte van de Moensstraat. Na een dagje shoppen, keer je terug naar de halte in de Hoogstraat. De Shopping Shuttle brengt je dan weer vlot naar jouw auto. 

 • Elke zaterdag van 9 tot 19u.
 • Koopzondagen van 13 tot 18u. Elke 20 minuten komt er een Shopping Shuttle voorbij. 

Deze Shopping Shuttle is rolstoelvriendelijk.