Er zijn 3 stations op grondgebied Mechelen: station Mechelen, station Mechelen-Nekkerspoel en station Muizen. De stations Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel bevinden zich op wandelafstand van het stadscentrum en zijn ook met de bus en de fiets goed bereikbaar.

Er zijn directe treinverbingen naar onder meer Antwerpen, Brussel, Leuven en Gent. Informatie over de dienstregelingen vind je op de website van de NMBS , in de stations of telefonisch op 02 528 28 28. Real-time informatie over de dienstregeling vind je op het internet. Heb je klachten, dan kan je terecht bij de ombudsman voor de NMBS.

De NMBS stelde in mei haar vervoersplan 12/2017-2020 voor dat een aanzienlijke uitbreiding van het treinaanbod in zijn totaliteit beoogt.

Je kan de voorlopige nieuwe dienstregeling die ingaat op 10 december 2017 al raadplegen. De NMBS wacht nog op het akkoord van de regering over het nieuwe vervoersplan, maar de dienstregeling zal in principe niet meer onderhevig zijn aan grote aanpassingen.

Ontdek hoe de stationsomgeving van Mechelen er in de toekomst uit zal zien! Meer info over dit grootse project vind je op www.mecheleninbeweging.be.

  • Station Mechelen, Koning Albertplein 2, tel. 015 40 20 41
  • Station Nekkerspoel, Ontvoeringsplein, tel. 015 40 26 20
  • Station Muizen, Karolingenstraat, station zonder loketten

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.