Een plogger op stap om zwerfvuil te verzamelen.Wil je graag helpen zwerfvuil in onze straten op te ruimen? Dat kan.

Wij stellen je gratis materiaal en zwerfvuilzakken ter beschikking om dat te doen. In Mechelen Kinderstad kunnen ook kinderen het goeie voorbeeld geven, want we voorzien ook materiaal op kindermaat. Er bestaan ook verschillende apps om je te helpen tijdens het zwerfvuil opruimen.

Meld je aan als zwerfvuilvrijwilliger

Is je witte vuilzak vol? Plaats hem dan op een toegankelijk plaats en laat het ons weten via het gratis stedelijk telefoonnummer 0800 20 800, via de app of het meldingsformulier.

Ga nog een stapje verder en word een stadszwerfvuilvrijwilliger. Dan probeer je op regelmatige basis een vast plekje of stukje openbaar domein op te ruimen. Hiervoor sluiten we eerst een vrijwilligersovereenkomst met jou af. Hierdoor ben je via ons ook verzekerd. Je kan je hiervoor ook aanmelden

Zoek je een teambuilding of ben je een bedrijf, organisatie, vereniging of school die zwerfvuil wil rapen? Ook daar kunnen we jullie bij ondersteunen met een aangepast programma en materiaal.

Tof dat je onze stad mee helpt mooimaken. Bedankt alvast!

  • Meld je aan als zwerfvuilvrijwilliger en krijg je gratis materiaal. 

  • Stad Mechelen stelt aan alle zwerfvuilvrijwilligers gratis werkmateriaal ter beschikking en haalt het verzamelde zwerfvuil op.

  • Gebruik deze handige apps om je te helpen tijdens je opruimsessie.

  • Ben je klaar met zwerfvuil opruimen en is je witte zak vol? Laat hem dan achter op een toegankelijke plaats en onze stadsdiensten komen hem daar ophalen.

  • We werken samen een activiteit uit en ondersteunen je met materiaal en informatie.