Tijdens de vakantieperiode is het Evenementenloket tijdelijk niet bereikbaar van 22 juli t.e.m. 29 juli. We behandelen je vragen terug vanaf dinsdag 30 juli 2024. Dank voor uw begrip. 

Het evenementenloket van Stad Mechelen zorgt voor de nodige ondersteuning. Stuur je aanvraag tijdig in zodat wij dit op de juiste manier kunnen verwerken. Hou rekening met een behandelingstermijn van:

  • Minstens 48u voor een evenement dat doorgaat in een binnenlocatie, met uitzondering van fuiven (hiervoor moet je een termijn van 5 weken respecteren).
  • Minstens 10 dagen voor een evenement dat doorgaat op privéterrein in openlucht en waar je mensen op uitnodigt (geen publiek event).
  • Minstens 6 weken voor een evenement dat doorgaat op privéterrein EN openbaar domein, en waar iedereen welkom is.

Vraag je evenement aan

Melding van een evenement

Is er voor jouw evenement geen verkeersmaatregel, afwijking op de geluidsnormen, drankvergunning… vereist? Ook eenvoudige activiteiten, zoals een eetfestijn, schoolfeest, wandel- en fietstochten in kleine groep (tot circa 30 personen) … kunnen bijvoorbeeld parkeerhinder met zich mee brengen. Door het melden van deze evenementen zijn het gemeentebestuur en de veiligheidsdiensten op de hoogte, wat belangrijk kan zijn in het kader van veiligheid.

Meld je evenement

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. 

 

Raadpleeg je lopende aanvragen