In Mechelen kan je wekelijks terecht voor een zaterdagmarkt, een kleinhandelsmarkt (maandag, woensdag en vrijdag), een dorpsmarkt (donderdagnamiddag in Leest) en een bloemenmarkt (oktober - november). 

Markt in Leest

Je kan elke donderdagnamiddag in Leest boodschappen doen op het dorpsplein. Van 14 tot 18 uur staat er een markt opgesteld met lokale, dagverse en bio-producten. Makkelijk voor de inwoners van Leest en de omliggende gemeenten. En gezellig, want een markt brengt leven in het dorp.

  • Markt Leest - Dorpsplein
  • Elke donderdag - 14 tot 18u

Gevarieerd aanbod

Wekelijks je aankopen doen op de lokale markt om daarna nog even te genieten op een terrasje, wie doet dat niet graag? Dat kan in Mechelen centrum uiteraard elke zaterdag. Maar ook op het dorpsplein in Leest. Het aanbod aan marktkramen in Leest is van lokale boeren en producenten, dus dagvers en lekker. Vis (lekkere versgebakken kibbeling!), kip aan het spit, verse pasta's en warme wafels, groenten en fruit uit de streek.  Wat staat er bij jou op het menu donderdagavond?

Het aanbod aan marktkramen kan na verloop van tijd wisselen, maar het gevarieerde en lokale aanbod blijft gegarandeerd.

Zaterdagmarkt

Elke zaterdagochtend tussen 7 en 13 uur (behalve op 1 januari, 25 december en tijdens Maanrock) kan je vertoeven op de wekelijkse zaterdagmarkt. De markt gaat door in de Mechelse binnenstad en concentreert zich rond de centraal gelegen Grote Markt.

Om een vaste standplaats op de zaterdagmarkt te verkrijgen, moet je je inschrijven in het register van de kandidaturen(wachtlijst). Als er een standplaats vrijkomt, wordt op basis van het register gekeken of er een geschikte kandidaat is voor het invullen van deze plaats. Als het register geen geschikte kandidaten bevat, wordt er een vacature uitgeschreven en gepubliceerd via deze website.

Op de zaterdagmarkt in Mechelen ontvangen we ook losse kramers. Je kan je hiervoor kandidaat stellen wanneer je sporadisch wil deelnemen aan de markt. 

Kleinhandelsmarkt

Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 7 en 12 uur kan je terecht op de Koningin Astridlaan, meer specifiek op de hoek met de Korte Pennincstraat (tegenover Comet), voor de Mechelse kleinhandelsmarkt. Een kleine, gezellige en traditionele markt waar je verse voedingswaren kan aankopen. Indien de marktdag valt op een wettelijke feestdag, gaat de markt niet door.

Om een vaste standplaats op de kleinhandelsmarkt te verkrijgen, moet je je inschrijven in het register van de kandidaturen(wachtlijst). Als er een standplaats vrijkomt, wordt op basis van het register gekeken of er een geschikte kandidaat is voor het invullen van deze plaats. Als het register geen geschikte kandidaten bevat, wordt er een vacature uitgeschreven en gepubliceerd via deze website.

Op de kleinhandelsmarkt in Mechelen ontvangen we ook losse kramers. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op via economie@mechelen.be.

Allerheiligenmarkt Stedelijke Begraafplaatsen

Jaarlijks kan je tussen 25 oktober en 2 november, van 9 tot 17 uur, terecht op de stedelijke begraafplaats te Mechelen en Hombeek voor de aankoop van bloemen en chrysanten.

Om een vaste standplaats op de Allerheiligenmarkt te verkrijgen, moet je je inschrijven in het register van de kandidaturen(wachtlijst). Als er een standplaats vrijkomt, wordt op basis van het register gekeken of er een geschikte kandidaat is voor het invullen van deze plaats. Als het register geen geschikte kandidaten bevat, wordt er een vacature uitgeschreven en gepubliceerd via deze website.