Kom je naar Mechelen? Welkom! Chauffeurs parkeren best aan de stadsrand. Onze gratis Shopping Shuttle pendelt van sommige randparkings tot pal in het centrum. Verder zijn we vlot bereikbaar met de fiets, deelmobiliteit en het openbaar vervoer.

Van 17 juni tot en met 5 juli zijn er werken op de Zandpoortvest ter hoogte van de N15.

Bekijk alle informatie en een kaart van de omleidingen

Plan je bezoek naar Mechelen

Mechelen is vanuit alle windrichtingen vlot bereikbaar. Afhankelijk van waar je komt, laten we in handige videos zien hoe je best tot in de binnenstad geraakt.

Ik kom via de E19
Ik kom vanuit regio Lier
Ik kom vanuit regio Heist-op-den-Berg en Keerbergen
Ik kom vanuit regio Boortmeerbeek en Haacht
Ik kom vanuit regio Zemst en Vilvoorde
Ik kom vanuit regio Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel
Ik kom vanuit regio Willebroek

Er is altijd parking vlakbij

Zowel in het centrum als in onze binnenstad zijn er verschillende parkings. De randparkings zijn vaak goedkoper en nog steeds vlakbij. Vanuit sommigen pendelt zelfs de Shopping Shuttle tot in het stadscentrum.

Bekijk een overzicht van de parkings

Breng je onze stad eerder een kort blitzbezoek? Dan kan je gebruik maken van onze handige kiss-and-ridezones, de plaatsen voor kortparkeren of het gratis Mechels kwartiertje. Meer info over de parkeermogelijkheden bij een snelle stop

Snel van een randparking naar het centrum? Gebruik de gratis Shopping Shuttle.

De gratis Shopping Shuttles zorgen tijdens de week en het weekend voor een comfortabele en vlotte rit tussen een randparking en het centrum van Mechelen. Ook op koopzondagen staat hij voor je klaar. Geen gedoe met parkeerplaatsen; geen gezeul met zware winkelzakjes. Maak het je dus makkelijk en hop op de Shopping Shuttle.

Alle info over de Shopping Shuttle

kies voor een deelfiets of -step

Al onze parkings en het treinstation zijn op wandelafstand van het centrum, maar je kan ook makkelijk een deelfiets of deelstep gebruiken voor een prijsje. Je vindt ze in de hele stad en aan de stations.

Huur een fiets

Deelfietsen van MobitDeelfietsen van Blue bikeDeelfietsen van Donkey Republic

Huur een step

Deelsteps van Hoppy


Minder mobiel?

We hebben parkeerplaatsen voor personen met een handicap, maar met de parkeerkaart voor personen met een handicap kan je in de betalende en blauwe zones gratis en onbeperkt parkeren. Liever in een parkeergarage? Ook die hebben vaak gereserveerde plaatsen.

Ook de Shopping Shuttle (behalve route Keerdok) is rolstoelvriendelijk en kan je gratis gebruiken.


Alle informatie voor bewoners over mobiliteit in Mechelen.