Bevolking

Directies van het basisonderwijs kunnen aan de hand van het onderstaande attest en formulier een melding maken van leerlingen dit tot de trekkende bevolking behoren. De procedure vind je hier terug.

UiT in Mechelen

De stad Mechelen is een bruisende, hartelijke en dynamische stad en wil het sociale aspect verhogen. De stad Mechelen organiseert zelf initiatieven, maar stimuleert eveneens privé-initiatieven door het verlenen van logistieke steun of door het helpen van organisatoren bij het bekendmaken van hun activiteiten. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid te bieden om affiches te plakken op de informatiezuilen van de stad of door je activiteit gratis te promoten op de UiTdatabank. Voor meer informatie klik hier.

Een UiTPAS voor iedereen! De UiTPAS is een klantenkaart voor sport, cultuur en vrije tijd in Mechelen. Overal waar je komt, spaar je voordeelpunten. In ruil voor deze punten krijg je allerlei interessante kortingen, hapjes, drankjes of andere (exclusieve) voordelen cadeau. Van bij het begin staan er ook al een aantal welkomstvoordelen op je UiTPAS, zoals een gratis schaatsbeurt of 1x Filmhuis aan ledentarief, enz.

Ben je van Mechelen en heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je een gratis UiTPAS met kansentarief. Op vertoon van een attest van je ziekenfonds haal je een gratis exemplaar bij UiT in Mechelen in de Hallestraat. Meer info.

Geniet van een lekkere, eerlijke lunch in sociaal restaurant Refuge. In Refuge kan iedereen een driegangenmenu; vlees, vis of vegetarisch, eten voor 9,5 euro.

Gezonde en betaalbare maaltijden gekoppeld aan integrale gezinsondersteuning Maaltijd met Meerwaarde Mechelen

Kindermenu op woensdag in de Refuge

Wist je dat ouders en kinderen met een UiTPAS met kansentarief een lekker en gezond menu kunnen eten op woensdag in De Refuge? Meenemen van een kindermenu kan ook.

• € 3,5 voor een menu (vlees, vis of vegetarisch)
• € 2 voor kinderen tussen 12 en 16 jaar
• € 1 voor kinderen jonger dan 12 jaar

Bij een eerste bezoek kunnen ouders voor hun kind (jonger dan 12 jaar) een gratis Rommyrugzakje (met gadgets) ophalen in Huis van het Kind waarbij ze kennis maken met het dienstverleningsaanbod van Huis van het Kind.

Afhalen van een kindermenu kan ook op volgende afhaalpunten (met logistieke ondersteuning ploeg Activering):
• Sociale kruidenier ’t Sociaal Profijtje
• Steunpunt Asiel en Migratie

Kindermenu op woensdag in wijk- en lokaal dienstencentrum (ldc) De Schijf en kinderactiviteit J@m

Elke 1ste en 3de woensdag van de maand is er nu ook het aanbod van een kindermenu in ldc De Schijf op vertoon van de UiTPAS met kansentarief (zelfde principe als in de Refuge).
Gezinnen, wonende in Mechelen Noord, kunnen inschrijven voor de maaltijd in ldc De Schijf via hun contactpersoon bij J@m, sociale dienst Sociaal Huis, Kind en Gezin, De Nieuwe Weg, Steunpunt Asiel en Migratie en Woonpunt (gezinnen gekend bij de sociale dienst Sociaal Huis).

Na de maaltijd vindt de kinderactiviteit van J@m plaats van 13 tot 16 uur. Eén van beide woensdagen volgt na de maaltijd de moedergroepactiviteit van J@m in samenwerking met Opvoedingsondersteuning cel Positieve identiteit en Maatschappijvorming.  

Doel van het project is dat kinderen samen met hun ouders een gezond menu kunnen komen eten met de link naar gezinsondersteuning in het achterhoofd.