Buitengewoon Meedoen is de Mechelse adviesraad voor personen met een beperking. De leden van Buitengewoon Meedoen, komen uit particuliere en publieke verenigingen die een actieve werking hebben binnen (het grondgebied) Mechelen. De raad organiseert verschillende activiteiten die personen met een beperking aanbelangen. De raad komt elk trimester samen in het Sociaal Huis, Lange Schipstraat 27, 2800 Mechelen.  

Nieuw: Elektrische rolstoelfiets

Het aanbod van deelfietsen en elektrische deelbakfietsen in Mechelen breidt uit met een gloednieuwe elektrische rolstoelfiets.

Tot voor kort had Stad Mechelen twee fietsen voor mindervaliden te leen staan in het Fietsatelier. Nu die versleten zijn, kocht de stad een nieuwe elektrische rolstoelfiets aan. Mechelaars met een fysieke beperking kunnen deze gratis ontlenen. Het Fietsatelier staat in voor het onderhoud. Deze rolstoeltransportfiets dient om rolstoelgebruikers te vervoeren. Via een kantelbare oprijplaat kan de rolstoel, zonder tilhulp of veel krachtsinspanning, op het plateau van de fiets gereden worden. Trapper en passagier delen de fiets dus.

Je kan de rolstoelfiets enkel per 24u uitlenen of per weekend. Een weekend start op vrijdagnamiddag en eindigt op maandagochtend. Je mag de fiets altijd eerder terug brengen, maar dat kan enkel tijdens de openingsuren van het Fietsatelier

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Wil je je kandidaat stellen om een engagement op te nemen binnen Buitengewoon Meedoen? Neem dan contact op met ons via:

Sociaal Huis, Lange Schipstraat 27, 2800 Mechelen

Serge Uytgeerts
T 0472 79 39 81
E toegankelijkheid@mechelen.be

Vergaderingen

Geplande vergaderingen 2022

Donderdag 20 januari
Dinsdag 8 maart
Donderdag 9 juni
Dinsdag 13 september
Donderdag 10 november

Telkens van 14u tot 16u

2022

2021

2020