In Mechelen doet iedereen mee

Hoorde jij al van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap? Een hele mond vol. Met een nieuwe, korte en duidelijke naam neemt de adviesraad een frisse start. Maak kennis met Buitengewoon Meedoen. In deze adviesraad zitten ervaringsdeskundigen en mensen uit verenigingen, organisaties of instellingen voor mensen met een beperking. Dat kan een  fysieke of mentale beperking zijn, maar ook een stoornis zoals autisme of ADHD. Buitengewoon Meedoen geeft die mensen een stem. Daarnaast  organiseren ze aangepaste activiteiten en ondersteunen ze projecten met subsidies. In Mechelen moet iedereen zorgeloos zichzelf kunnen zijn. Wat voor de ene vanzelfsprekend is, is dat niet voor de ander. Buitengewoon Meedoen wil ervoor zorgen dat personen met een beperking altijd en overal kunnen meedoen.

Kom jij met ons meefeesten?

Een nieuwe start verdient een feestje. En dus vieren we feest op zaterdag 3 december, de Internationale Dag van de persoon met een beperking

 • Muziekoptredens, Tentoonstelling, Groot schildersdoek
  Kom langs tijdens de zaterdagmarkt. Sjarazang, Het Luisterend Oog en Willekom geven een optreden met zang én gebarentaal. Wandel langs de tenoonstelling ‘Schilderen met shildersezels’ of schilder zelf mee op het grote schildersdoek.

  De Schakel - Steenweg 32 (aan de Grote Markt) - van 11 tot 13u

 • Fuif met onze eigen dj’s
  Kom meefeesten en dansen op onze fuif. Onze eigen dj’s selecteren de beste dansplaatjes en er is een gezonde hapjes- en drankjesbar.

  Libertuscentrum De Brug - Nekkerspoelstraat 366 -  van 11 tot 13u - De toegang is gratis.

 

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Wil je je kandidaat stellen om een engagement op te nemen binnen Buitengewoon Meedoen? Neem dan contact op met ons via:

Sociaal Huis, Lange Schipstraat 27, 2800 Mechelen
toegankelijkheid@mechelen.be


Vergaderingen

Geplande vergaderingen 2022

 • Donderdag 20 januari
 • Dinsdag 8 maart
 • Donderdag 9 juni
 • Dinsdag 13 september
 • Donderdag 10 november

Telkens van 14u tot 16u

2022

2021

2020